Live

Gorghiu, după ce Lasconi a spus, la anunțul moțiunii, „amante care își iau o smetie, dar rămân în relație pentru bani”: Un mesaj toxic

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, îi solicită, marţi, Elenei Lasconi să le ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenţei domestice, adăugând că mesajul preşedintelui USR este unul „toxic”. Reacția ei vine după ce președintele USR a transmis, în mesajul de pe Facebook în care anunța lansarea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ciolacu: „Semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație doar pentru că beneficiază de bani și alte privilegii”.

„Mă aşteptam ca o femeie, candidat la prezidenţiale, să dea dovadă de empatie, să înţeleagă drama prin care trece o victimă a violenţei domestice. Nu să o ia peste picior, să o privească de sus sau să devină subiect de atac politic. Măcar pentru că sper că ştie că 52% din populaţia României este reprezentată de femei şi dintre cele 87.565 de cazuri de violenţă domestică înregistrate de Poliţia Română în 2024, majoritatea covârşitoare sunt de violenţă împotriva femeilor.

Cred, însă, că am aşteptări prea mari de la un candidat superficial, pentru care totul este o poleială. Solicit Elenei Lasconi să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenţei domestice! Prin postarea complet neinspirată bagatelizează acest fenomen şi le jigneşte”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, mesajul Elenei Lasconi „e toxic”.

„Ideea că victimele suportă violenţa din interes material este profund deplasată. Impactul unei asemenea afirmaţii venite tocmai de la o candidată la alegerile prezidenţiale este deosebit de mare şi afirmaţia trebuie sancţionată public, nu trecută cu vederea”, spune Gorghiu.

Elena Lasconi a anunţat, marţi, pe Facebook, că lucrează, împreună cu colegii din partid, la o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi îl îndeamnă pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, să semneze moţiunea.

„Am cunoscut mii de soldaţi, am fost şi în teatrul de operaţii din Afganistan şi sunt mândră de militarii noştri. Sunt pricepuţi şi curajoşi. Domnul Ciucă e politician şi vrea să ajungă primul ostaş în fruntea ţării. Hai să vedem cât curaj aveţi, domnule Ciucă! Sunt pe drum spre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moţiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.

Hai cu curaj, cu onestitate şi respect. Faceţi din cuvintele astea fapte! Semnaţi moţiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a transmis Elena Lasconi.

Liderul USR a spus, ulterior, în conferință de presă: „Oricine poate să facă greșeli în viața asta, nimeni nu-i perfect. Să ridice piatra cine este perfect. Dar chiar și o amantă poată să iasă dintr-o relație abuzivă cu curaj, de aceea am făcut apel la curaj, respect și onestitate”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Valeriu Stoica, despre criza din coaliție: PNL trebuie să iasă de la guvernare. E singurul gest prin care se poate delimita de PSD

Ședință a conducerii extinse a PNL, miercuri dimineață: liberalii se întâlnesc ca să stabilească pașii după ruperea coaliției cu PSD

În ce țări i-ar vedea Ciucă ambasadori pe contracandidații săi, Ciolacu, Geoană, Simion, Orban și Lasconi

PSD cere PNL să fie responsabil la guvernare

Partenerii noștri