Live

Exclusiv Geoană: Suntem extrem de vigilenți ca progresul tehnologiei să nu fie folosit pentru a încuraja curente defavorabile nouă

Data publicării:
Mircea Geoană a vorbit vineri seara, la emisiune „LIVE” cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre pericolul folosirii Inteligenței Artificiale împotriva democrației. Foto: Captură TV Digi24.

Mircea Geoană a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „LIVE” cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre pericolul folosirii Inteligenței Artificiale împotriva democrației. „Suntem extrem de vigilenți ca acest progres al tehnologiei să nu fie folosit și abuzat de către „amicii” democrației, care evident ar dori să încurajeze curente care să le fie favorabile, și să ne fie nouă defavorabile”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană: 2024 reprezintă una dintre cele mai complexe perioade ale ultimelor decenii. Și nu în sensul că nu vom continua să sprijinim Ucraina, nici măcar în sensul de extindere regională a conflictului din Orientul Mijlociu. Să nu uităm că este și el destul de aproape. Și geografic, dar și economic.

Ce se întâmplă în Marea Roșie, și ce se întâmplă cu blocarea traficului maritim internațional, e posibil să aibă efecte economice.

Avem alegeri în America, în România, în Republica Moldova, în Europa, în India. Deci, un an foarte complicat.

Tehnologia, în general, va continua și în acest an să meargă în ritm exponențial. Inclusiv Inteligența Artificială.

Și aici, venim la un subiect de care mă ocup în mod direct, și care mă preocupă în mod direct, și unde lucrez și cu UE, în mod nemijlocit, și cu G7 în mod nemijlocit, și cu companiile de tehnologie occidentale, în mod direct, pentru că Inteligența Artificială va crea tentația pentru actori gen Rusia și alții, să abuzeze de aceste instrumente pentru a interfera în sistemul nostru democratic.

Și, aici, vreau să vă spun că suntem extrem de vigilenți, extrem de atenți, și lucrăm împreună cu actorii naționali și europeni, inclusiv în G7, Italia are în acest moment președinția G7, Canada conduce grupul de comunicare strategică din G7, și vreau să vă spun că suntem extrem de vigilenți ca acest progres al tehnologiei, care creează multe efecte pozitive, altele mai puțin pozitive, să nu fie folosit și abuzat de către „amicii” democrației, care evident ar dori să încurajeze curente care să le fie favorabile, și să ne fie nouă defavorabile. Deci suntem extrem de vigilenți și pe acest front.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Întâlnire crucială la Bruxelles. Zelenski discută cu șeful NATO și cu lideri europeni despre cum vor face față noii administrații Trump

Marea Britanie vrea să aloce cel puțin 2,5% din PIB pentru apărare, să poată face față amenințărilor Rusiei

Orban schimbă regulile electorale pentru a-și păstra puterea la Budapesta. Cum vrea liderul maghiar să-și păstreze majoritatea

E oficial: Donald Trump a câștigat votul în Colegiul Electoral, învingând-o pe Kamala Harris cu un scor zdrobitor: 312 la 226

Partenerii noștri