Cîțu: Numărul paturilor la ATI a scăzut de la începutul anului. Ministerul Sănătății să vină cu soluții să crească numărul la 1.600
Premierul Florin Cîțu a declarat marți că există rersurse necesare pentru creșterea numărului de paturi la ATI, în condițiile în care România a intrat în valul al treilea al pandemiei. Prim-ministrul spune că de la începutul anului numărul de paturi a scăzut, în acest moment România având 1.408 locuri la ATI pentru pacienții COVID-19.
„Am fost la întâlnirea CNCCI duminică, iar informațiile nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI a scăzut de la începutul acestui an. Am spus clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis că trebuie să le reducă. De aceea am decis să creștem la 1.600 numărul de paturi ATI în perioada următoare. Nu lipsesc resursele. Sunt resurse necesare pentru a crește numărul de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. ieri știu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuție cu ministrul Sănătății, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situația reală. Acum sunt 1.408 paturi.”, a declarat premierul.
Florin Cîțu spune că România a intrat în valul al treilea al pandemiei și că menținerea economiei deschisă depinde „de noi”.
„Dacă vrem să păstrăm economia deschisă depinde doar de noi. Nu toată lumea a înțeles acest lucru și astăzi vedem că evoluția merge în direcția în care trebuie introduse noi restricții. Le-am introdus deja. Nu sunt adeptul unor restricții dure. (...) Suntem deja în valul trei și fac apel la toți medicii să fie atenți. Am trecut anul trecut printr-o perioadă mult mai dificilă, vom face față și de data asta”, a spus acesta.
Premierul este mulțumit de campania de vaccinare și crede că ar putea fi atins mai repede numărul de 10 milioane de români vaccinați.
„Campania de vaccinare merge bine. Încercăm să nu existe nicio doză liberă. M-am supărat când am văzut că la Timișoara sunt locuri libere. Nu se poate așa ceva. Obiectivul rămâne până la sfârșitul lunii septembrie să vaccinăm 10 milioane de români. Am putea spune că trecem în partea cealaltă a pandemiei. Sunt semne că ar putea fi mai devreme, dar ținta rămâne septembrie”, a mai spus Florin Cîțu.
Editor : R.K.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News