Explicațiile unei fotografii de neuitat: privirea lui Daea către Dragnea
Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat instantaneul rezultat, vineri, la Călărași, dintre Liviu Dragnea și Petre Daea: „Este cel care i-a dat a doua șansă, l-a făcut din nou ministru, atunci când toată lumea credea că trebuie să se ocupe doar de nepoți”.
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Culisele discuțiilor dintre PSD, PNL, UDMR și USR
Tensiuni în coaliția pro-europeană. Întâlnire PSD-PNL-UDMR, fără USR
Romașcanu, PSD, după anunțul primarului Capitalei: Avem doar la USR doi candidați
Liderii coaliției proeuropene s-au întâlnit pentru o nouă rundă de negocieri
Kelemen Hunor spune că PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Ce crede despre ideea unei rotații a premierilor
PSD-PNL-USR-UDMR încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern
PSD cere funcția de premier în viitorul Executiv
Crin Antonescu, după anularea alegerilor: „Decizia de azi e preferabilă unei eventuale invalidări a rezultatului”
„Domnul Daea se entuziasmează. Evident, pentru că (Liviu Dragnea, n.red.) este cel care i-a dat a doua șansă, l-a făcut din nou ministru, atunci când toată lumea credea că domnul Daea trebuie să se ocupe doar de nepoți. Cum ar putea să aibă o altă privire față de protectorul și susținătorul său, care îl laudă permanent, vorbește laudativ despre acest ministru al agriculturii care reușește să pună România într-o situație jenantă la Bruxelles în Consiliul Uniunii Europene”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu.
Întrebat de ce există atitudinea asta în politica din România, el a răspuns că „una dintre explicații este că e o tradiție în interiorul Partidului Comunist, care s-a menținut și la succesorul său”.
„O întâlnim și la alte partide pentru că, până la urmă, modelul PCR s-a extins și la alte partide. Pe de altă parte, ține și de cultura politică românească. Astea ar putea să fie două dintre explicații”, a adăugat politologul.
„M-ați întrebat de ce avem atât personalizare în politică. Pentru că nu avem instituții și persoanele înlocuiesc instituțiile. Nu avem Ministerul Agriculturii, îl avem pe Daea. Nu avem partide politice, îl avem pe Dragnea. Partidele politice sunt instituții cât se poate de legitime, dar care nu se pot baza pe o persoană Degradarea vieții politice românești a ajuns până într-acolo încât dispariția unui lider de partid ar putea atrena criza unui întreg partid. Ceea ce este anormal. Un partid trebuie să aibă întotdeauna o persoană care să înlocuiască liderul, pentru că lideul este tranzitoriu”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News