Live

Europarlamentarul care ne-a comparat cu „Vestul Sălbatic” a venit în România. A fost dus la o mină, a băut țuică și a mâncat sarmale

Data actualizării: Data publicării:
Guido Reil a comparat România cu Vestul Sălbatic într-un discurs în Parlamentul European. Foto: Colaj foto/Facebook

Europarlamentarul german Guido Reil, care declara la începutul lunii octombrie, într-o dezbatere în Parlamentul European, că România este „Vestul Sălbatic”, a venit în țara noastră. Acesta a fost într-o vizită în județul Hunedoara, a mâncat sarmale și ciorbă de burtă, a băut țuică și a fost dus la o mină din Valea Jiului. 

Guido Reil vizitează România la invitația fostului ministru PSD Natalia Intotero. „Ține de noi să schimbăm mentalitățile și percepțiile celor care generalizează și ne judecă greșit”, a scris aceasta pe Facebook, la venirea în România a eurodeputatului german.

În cele câteva zile în care a vizitat județul Hunedoara, Reil „a înțeles acum cât de ospitalieri și primitori sunt românii și i-a plăcut că suntem oameni direcți”, spune Intotero. În perioada următoare, după ce vizitează și Bucureștiul, acesta a spus că își va manifesta direct și public părerea despre țara noastră.

Guido Reil a vizitat o mină de cărbune din Valea Jiului, biserica de la Țebea, stațiunea Straja, Castelul Corvinilor, Biserica de piatră de la Densuș și Peștera Bolii.

„A mâncat ciorbă de burtă, sarmale și virșli de Hunedoara de la mama lor. A băut și țuică. Da, i-au plăcut”, spune într-un mesaj pe Facebook Natalia Intotero. Mesajul este însoțit de mai multe fotografii cu Guido Reil.

La începutul lunii octombrie, europarlamentarul german Guido Reil (Grupul Identitate și Democrație – ID, eurosceptici), a lansat un atac la adresa României, spunând că România nu ar fi trebuit primită în UE.

El a comparat România cu Vestul Sălbatic și a susținut că Bucureștiul și Sofia nu au ce căuta în Schengen și n-ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană.

Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD, a mai spus că a fost de multe ori în România în ultimii ani și că în Ucraina e mai multă ordine, o infrastructură mai bună.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan: Suntem în mijlocul unei crize sociale. Nu ne permitem încă câteva luni de instabilitate

România, printre cele zece țări UE care au cerut înăsprirea sancțiunilor împotriva sectorului energetic rusesc, scrie agenția PAP

România obține fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană pentru proiecte privind tranziția către o energie curată

MAI a dat asigurări că vor exista doar „controale aleatorii și inopinate” la granițele cu Bulgaria și Ungaria de la 1 ianuarie 2025

Partenerii noștri