Live

Elena Lasconi, după anularea candidaturii Dianei Șoșoacă: Pare un vis împlinit pentru Marcel Ciolacu

Data actualizării: Data publicării:
Inquam Photos / Cornel Putan

Elena Lasconi a declarat că respingerea de către CCR a candidaturii la prezidențiale a Dianei Șoșoacă pare la prima vedere „un vis împlinit” pentru Marcel Ciolacu. „Dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative”, mai consideră președinta și candidata USR la alegeri, chiar dacă recunoaște și că are viziunii diferite de președinta SOS România.

„Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida. Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică”, a scris Elena Lasconi, sâmbătă pe Facebook.

„De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative”, a continuat ea.

Lidera USR a mai spus că „cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”.

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, 5 octombrie contestaţia depusă privind candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Decizia este definitivă, astfel că Diana Șoșoacă nu mai poate candida la alegerile prezidențiale.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CCR a validat și candidaturile lui Geoană, Orban și Ciolacu. Contestațiile au fost respinse

Romașcanu, după ce Florin Roman a spus că decizia CCR e o „făcătură PSD”: „Rateuri de gândire”

Florin Roman (PNL), după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni: „O făcătură marca PSD”

George Simion, despre decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă: „Orice român are dreptul de a candida”

Partenerii noștri