Dragnea amenință cu suspendarea lui Klaus Iohannis: „Este o bătaie de joc la adresa CCR”
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, relatează News.ro.
"Nu este exclusă (suspendarea preşedintelui Iohannis - n.r.). A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu <hai sa mai citim> este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale", a declarat Liviu Dragnea.
El a spus că nu îi dă un termen preşedintelui pentru a lua o decizie, dar că a întârziat nepermis de mult.
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţea trecută, dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: ”Şi această săptămână este dedicată cititului”.
Sâmbătă, Klaus Iohannis a declarat, referitor la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, că se află încă în săptămâna în care citeşte.
În 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară "va duce mai aproape de adevăr". El a mai afirmat că PSD "încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere" şi că este evident că decizia CCR "vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui".
Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, şeful statului a afirmat că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că "nu va exista nicio suspendare" a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.
De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că, după publicarea motivării deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toţi cei interesaţi, pentru că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esenţiale pentru arhitectura statului: "Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută? Ce mai este CSM?".
Preşedintele a aprecizat că un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News