Live

Dăncilă a discutat cu președinta Comisiei Europene despre viitorul comisar european al României

Data publicării:
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a discutat, luni, la telefon cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul român a cerut un portofoliu „consistent” de comisar european. De asemenea, șefa Executivului a invitat-o pe noua șefă a CE în România.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 iulie, o convorbire telefonică cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene și a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Guvernului.

Premierul român i-a transmis Ursulei von der Leyen că „pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie și un pilon vital în arhitectura instituțională a Uniunii Europene.”

„Referindu-se la formarea viitoarei Comisii Europene, demnitarul român a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României, precum și contribuția țării noastre la consolidarea și dezvoltarea agendei europene, dovedită inclusiv prin exercitarea cu succes a mandatului României la Președinția Consiliului UE”, precizează sursa citată.

În plus, Ursula von der Leyen „a adresat felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele obținute de România la Președinția Consiliului Uniunii Europene”.

„Premierul român și președintele ales al Comisiei Europene au convenit continuarea dialogului, atât în cadrul unei vizite la Bruxelles a prim-ministrului Viorica Dăncilă, cât si al unei vizite în România a doamnei Ursula von der Leyen”, se mai arată în comunicat.

Redactor: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce măsuri ia Comisia Europeană ca să ajute statele membre, inclusiv România, să se redreseze după dezastrele climatice

Planul fiscal pe care Guvernul îl va prezenta CE: reducere anuală a deficitului cu 0,74% din PIB până în 2031; se păstrează cota unică

Comisia Europeană a acceptat prelungirea termenului până la care România poate depune planul de reducere a deficitului bugetar

Cum a ajuns Mircea Geoană adjunct al șefului NATO (2). Viorica Dăncilă: „Era agreat, m-am interesat și la Ambasada SUA”

Partenerii noștri