Live

Dan Barna: Acum 100 de ani, în fruntea statului erau Regele Ferdinand, Generalul Averescu, Ionel Brătianu. Acum sunt Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Florin Iordache

Data actualizării: Data publicării:

Preşedintele USR, Dan Barna, a spus, miercuri, în discursul său susţinut în sesiunea extraordinară a Parlamentului, că, în urmă cu 100 de ani, în fruntea statului erau Regele Ferdinand, Generalul Averescu, Ionel Brătianu, iar acum sunt Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Florin Iordache. El a mai afirmat că Anghel Saligny, cu o generaţie înainte de Marea Unire, a realizat podul de la Cernavodă, în cinci ani, iar în ultimii 30 de ani politicienii nu au reuşit să facă o autostradă care să lege regiunile istorice.

Dan Barna a afirmat că, în urmă cu câţiva ani, niciunul dintre senatorii şi deputaţii USR nu credea că se va afla în Parlament atunci când urmau să se sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire, precizând că ei au ajuns acolo pentru că au vrut să stea deoparte şi să vadă cum viitorul lor e decis de policieni corupţi şi incompetenţi.

„Am ajuns aici pentru că niciunul dintre noi nu a mai vrut să stea deoparte şi să se uite la televizor cum viitorul lui şi al celor din jur este decis de politicieni corupţi şi incompetenţi. În urmă cu 100 de ani Petre Carp ne spunea că România are prea mult noroc să mai aibă nevoie de politicieni şi dacă ne uităm unde este România astăzi, Uniunea Europeană, NATO, parteneriat cu SUA, da, înclinăm să-i dăm dreptate lui Carp. Numai că el spunea asta când în fruntea statului român erau Regele Ferdinand, Generalul Averescu, Ionel Brătianu, Barbu Delavrancea sau Nicolae Titulescu. Astăzi în fruntea României sunt Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau Florin Iordache”, a spus liderul USR.

El a mai afirmat că în ultimii 30 de ani politicienii nu au reuşit să facă o autostradă care să lege regiunile istorice, iar cu o generaţie înainte de Marea Unire Anghel Saligny făcea podul de la Cernavodă, proiect finalizat în cinci ani.

„Cu o generaţie înainte de Marea Unire, Anghel Saligny realiza sistemul de poduri de la Cernavodă. Cel mai spectaculos proiect ingineresc din Europa la vremea respectivă era în România. Ştiţi în cât timp a fost terminat? În cinci ani. Politicienii care au guvernat România după Revoluţie nu au fost în stare să termine o autostradă, una singură, care să lege regiunile istorice în 30 de ani de guvernare”, a spus Barna

El a afirmat că puţin după Marea Unire, Nicolae Paulescu descoperea insulina, iar după 100 de ani corupţia din sistemul medical a făcut ca spitalele să fie incapabile să răspundă unei tragedii precum cea de la Colectiv.

„Puţin după Marea Unire, Nicolae Paulescu descoperea insulina, una dintre cele mai mari realizări ale medicinei, o descoperire care a îmbunăţit viaţa a milioane de oameni bolnavi de diabet. 100 de ani mai târzium corupţia din sistemul medical românesc a făcut ca spitalele noastre să fie incapabile să răspundă unei tragedii precum Colectiv şi atunci au murit zeci de tineri cu zile”, a mai spus Barna.

Liderul USR a spus că România centenară a fost creată de cei care nu au stat deoparte şi îi îndeamnă pe cetăţeni să recâştige viitorul pe care îl merităm cu toţii.

„România noastră, românia Centenară a fost creată de cei care nu au stat deoparte. Astăzi este rândul nostru, al antreprenorilor, funcţionarilor, medicilor, profesorilor al studenţilor şi al corporatiştilor, al agricultorilor şi al muncitorilor, al tuturor celor care nu vrem să facem politică, dar ne pasă de viitorul nostru şi al României. La 100 de ani de la Marea Unire România are nevoie de noi şi USR este în prima linie. Nu mai staţi deoparte, haideţi să recâştigăm viitorul pe care îl merităm cu toţii”, a mai declarat Dan Barna.

Sursă: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lasconi cere Parchetului General autosesizarea pentru a lămuri dacă Ciucă, Ciolacu și Iohannis au informații despre Simion și Rusia

Președinția, obligată să publice cheltuielile lui Iohannis cu deplasările. PSD vrea înființarea unei comisii de anchetă în Parlament

Elena Lasconi, întâlnire cu ministrul francez de externe. Ce a discutat șefa USR cu Jean-Noël Barrot

Alegeri prezidențiale 2024: Cum a ajuns fosta jurnalistă Elena Lasconi de la Primăria Câmpulung în cursa pentru Cotroceni

Partenerii noștri