Cum a ajuns Carmen Dan pe lista remaniabililor. Controversele mandatului său ca ministru de Interne
Social-democrații se reunesc, luni, în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a discuta remanierea guvernamentală. Premierul Dăncilă a evaluat opt membri ai Cabinetului, iar informațiile Digi24 arată că ministrul Internelor ar putea părăsi funcția pe care o ocupă de un an și jumătate. Carmen Dan a dat naștere unor critici ample prin deciziile luate în calitate de ministru - de la intervenția de la protestul diasporei, de acum un an, la scandalul numirilor la vârful Poliției Române și organizarea europarlamentarelor din primăvară.
Primul scandal care a adus la lumină problemele din Ministerul de Interne a avut loc la începutul anului trecut. Poliţistul-pedofil de la brigada rutieră a fost arestat pentru molestarea mai multor minori pe străzile Bucureștiului. Scandalul s-a extins la întregul Guvern și a dus la tensiuni între Carmen Dan și premierul de atunci, Mihai Tudose, care a acuzat-o public de minciună.
Carmen Dan, audiată la poliție
Carmen Dan, despre eliberarea lui Liviu Dragnea
Dan Barna: Premierul nu poate să remanieze un ministru USR PLUS fără acordul nostru în Coaliție
Cine decide cum și când se fac remanierile? Florin Cîțu: Există un singur premier, iar el este cel care face această evaluare
Premierul Florin Cîțu, liber la remaniere
Cum au reacționat Florin Iordache și Carmen Dan la vestea că nu vor mai prinde un loc în Parlament
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
„Domnia sa a spus că e dispusă să își dea demisia. Eu i-am spus că accept. Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, își va da demisia”, declara Mihai Tudose.
„În legătură cu subiectul demisiei mele, Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a replicat Carmen Dan.
Puternic susţinută de conducerea PSD, Carmen Dan a câştigat războiul cu Mihai Tudose, care a fost rapid înlocuit cu Viorica Dăncilă. Ministrul de Interne rămâne neschimbat. Pe nesimţite, vine luna august, cu masivul protest al diasporei anunţat deja de câteva luni bune. S-a transformat într-o bătaie generală cu forţele de ordine.
Iar acuzațiile la adresa ministrului de Interne au pornit din inima partidului.
„Carmen Dan a premeditat o strategie de comunicare prin care personajul principal să fie prefectul, un personaj anonim. Nu avea acces la acele informații și presa titra: Omul lui Firea a gazat bucureştenii”, declara Gabriela Firea, primarul Capitalei în 17 august 2018.
Carmen Dan a ieşit din nou învingătoare. Iar pentru Gabriela Firea a început un lung conflict cu Liviu Dragnea, care a culminat cu pierderea tuturor funcţiilor pe care le deţinea în PSD.
După cozile uriaşe din diaspora, de la alegerile din 26 mai, o nouă solicitare de demitere a ministrului de Interne vine chiar de la vârful statului.
„Foarte mulți români s-au arătat revoltați că au stat la coadă. Și în țară. Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemnând imediat”, declara președintele Klaus Iohannis la câteva zile după alegerile europarlamentare.
„Mă văd nevoită să îl dezamăgesc. Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, i-a dat replica ministrul Carmen Dan.
Ca majoritatea protejaților lui Liviu Dragnea, Carmen Dan a început să piardă teren în partid imediat după încarcerarea fostului lider. Mai ales că, odată instalată în fruntea PSD, Viorica Dăncilă i-a readus în fruntea partidului pe aproape toți cei marginalizați de predecesorul său.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News