CTP, despre Teodor Meleșcanu: Un impostor sinistru, care a ajuns în funcții cu ajutorul unor complici
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre decizia CCR cu privire la alegerea neconstituțională a lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Gazetarul a spus că Meleșcanu este un „impostor” și a ajuns în mai toate funcțiile cu complicitatea multor politicieni care „știau bine cine este”.
CTP: Mulți români din America sunt trumpiști
CTP: Dumnezeu îmbătrânește
CTP: PNRR, ca-n bancul cu Ițic și Ștrul la vânătoare de lei africani
CTP: Foarte bine că nu ne primesc în zona euro!
CTP: Partidul unic de la putere dorește să aibă serviciile în mână
CTP: De ce apare fascinația dictaturii
CTP: Nu va intra nimeni să-l scoată pe Putin de la Kremlin
CTP, mesaj pentru românii care îl disprețuiesc pe Volodimir Zelenski
CTP: Domnul de la AUR e de meserie provocator
Roxana Lăzărescu, realizator „Cap limpede”: Există un personaj care în decembrie 1989 era la Viena, la o întâlnire diplomatică, și întrebat ce se întâmplă în România, răspundea: „Sunt zvonuri și relatări de presă nefondate”, cum că armata ar fi deschis focul asupra celor de la Timișoara”. Teodor Meleșcanu, președinte al Senatului.
Cristian Tudor Popescu: Știam de mult lucrul ăsta, încă din 1990, 91. Meseria m-a făcut să știu. Oamenii nu îl știau, marea masă de cetățeni nu avea de unde să știe ce făcea domnul acesta la Viena.
Și nu făcea numai declarațiile alea, mai făcea și alte lucruri, în legătură cu Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu, găsit cică spânzurat acolo. O întreagă poveste tenebroasă, cu bani mulți, cu conturile de la Viena, bani spălați ai Securității, în care personajul principal e acest domn.
Dar cine mai știa? Păi știau lucrul ăsta Ion Iliescu, fruntașii PSD-iști, fruntașii PSDR-iști care l-au luat în rândurile lor, care l-au făcut ministru de externe în Guvernul Văcăroiu. Știau foarte bine lucrul ăsta.
Deci a mers cu PSD-ul domnul acesta. Când nu i-a mai ținut cu PSD-ul, unde s-a mutat domnul Meleșcanu? La liberali, fără niciun fel de problemă, a trecut la liberali. La alianța DA. A fost numit de Traian Băsescu șef al SIE, al Serviciului de Informații Externe. Traian Băsescu l-a numit, probabil cu gândul că a fost înainte de 1989 ofițer DIE.
Și atunci... era o afinitate între domnul „Petrov” de la Anvers și domnul Meleșcanu.
Roxana Lăzărescu: Era păcat să nu se folosească de experiența lui în domeniu...
Cristian Tudor Popescu: Și s-a folosit. Eu vă spun că Traian Băsescu știa foarte bine cine e Meleșcanu, că liberalii știau foarte bine cine este Meleșcanu când l-au promovat, l-au făcut senator, l-au pus în funcții și a ajuns acum cu ajutorul tot al unor liberali – cei din ALDE -, a ajuns al doilea om în stat.
Ce spune asta? Spune că impostura în țara asta beneficiază de complicitate, impostura nu funcționează de una singură niciodată. Sunt o grămadă de oameni care știu că respectivul individ este un impostor sinistru și care, din diverse interese, tac. Și chiar îl promovează.
Roxana Lăzărescu: Există și un răspuns pe care l-a dat Teodor Meleșcanu acuzațiilor din spațiul public. Spune așa: „Îmi cer scuze că supraviețuind războiului am înțeles de copil că părinții, în afară de iubirea lor și educația de bază, cei șapte ani de acasă, nu aveau ce să îmi ofere și m-am năpustit asupra învățăturii, școala fiind singura alternativă la sărăcia în care se zbătea România pe atunci”.
Cristian Tudor Popescu: Tupeu are. L-am văzut în diverse situații pe domnul ăsta. Are un tupeu fenomenal. Mă mir că este așa de lung în expunere. Data trecută, în Parlament, a fost mai scurt, când i s-a spus că e o rușine și e revoltător ca el să prezideze comemorarea celor uciși la Revoluție. A spus: „Ați făcut o glumă foarte bună”, respectivului deputat care îi spusese asta.
Mă mir că nu a spus și acum „Ce glumă bună!”...
Impostura... încă o dată... Meleșcanu nu a ajuns de unul singur în funcțiile în care a ajuns în acest stat. A ajuns cu complicitatea, cu cârdășia unor politicieni, unor oameni din aparat care știau foarte bine cine e. Și lucrul ăsta se întâmplă nu numai la nivel politic. Se întâmplă și la nivelul cetățenilor simpli. De pildă, profesoara aceea de la liceul Goethe a cărei germană era „basic”. Directoarea... chiar directoarea, nu era o simplă profesoară, care știa un soi de „basic deutsch”, care suna cam așa... La telefon îi vorbea cineva fluent în germană, iar ea răspundea „gut, gut”, „ia, ia”. Bineînțeles ă-uri, ă-uri, care sunt internaționale, într-adevăr.
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News