Live

CTP: „Ce ați pomenit în 30 de ani să facă Parlamentul în sfânta zi de sâmbătă? Poate să meargă la cules de struguri”

Data actualizării: Data publicării:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat atât PSD, cât și partidele din opoziție în ceea ce privește disputa calendarul votului moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Aceasta, în condițiile în care social-democrații au supus la vot ca moțiunea să fie votată sâmbătă, propunere care a fost respinsă.

„PSD a dorit ca moțiunea să fie votată în sfânta zi de sâmbătă. Ce ați pomenit în 30 de ani să facă Parlamentul sâmbăta? Poate să meargă la cules de struguri, în perioada asta a anului. Nu s-a întâmplat nimic nicoiodată sâmbăta.

Dar nu numai sâmbăta e o zi sfântă, și vinerea, și joia, uneori sfințenia se duce până miercuri. De 30 de ani încoace rup ușile la Parlament, începând de miercuri, c el târziu joi. Se topesc în teritoriu, ca să ia contact cu problemele cetățenilor”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„De 30 de ani sunt ciurde de parlamentari care tac chitic tot mandatul, atunci când nu dorm în bănci sau nu absentează regulat, în zile lucrătoare, și acum vine PSD și vrea sâmbătă lucrătoare ca pe vremea lui Ceaușescu. După 30 de ani de asemenea comportament”, a continuat gazetarul.

Pe de altă parte, spune el, „și opoziția se dovedește incapabilă de sacrificiul suprem – să se adune sâmbătă toți, să i-o dea lui Iordache pe masă: vrei sâmbătă? Bine, dom'le, venim sâmbătă, dărâmăm Guvernul, așa cum am anunțat. Avem semnăturile, moțiunea va rupe. Foarte bine, dacă rupe, nu poate să rupă decât joi? Sâmbătă nu poate?

„Nu au putut să facă jertfă patriotică, să se adune sâmbătă și să dea jos guvernul. Nu au putut, asta este”, a conchis gazetarul.

PSD a propus ca moțiunea de cenzură să fie votată sâmbătă, dar ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kelemen Hunor: Nu putem în acest moment să dăm jos Guvernul. O moțiune de cenzură arată bine mediatic, dar politic nu rezolvi nimic

Cătălin Drulă: Pe matematica parlamentară nu există în acest moment voturile ca o moţiune de cenzură să treacă

Dacian Cioloș, mesaj pentru PNL. Să găsească curajul de a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu

Kelemen Hunor, despre o posibilă moțiune de cenzură: facem un joc de imagine sau rezolvăm ceva?

Partenerii noștri