Live

Exclusiv Crin Antonescu, atac la Iohannis și liderii PNL: „nevertebrate politic”. „Orice vot pentru Ciucă e unul pentru Iohannis”

Data actualizării: Data publicării:
Crin Antonescu. Foto: captură video Digi24

Crin Antonescu i-a atacat dur, joi, în direct la Digi 24, pe liderii PNL și pe președintele Klaus Iohannis. Fostul președinte al PNL consideră că orice vot acordat de români lui Nicolae Ciucă este, de fapt, un vot pentru al treilea mandat al lui Klaus Iohannis. Mai mult, el a nominalizat cinci nume de la vârful conducerii liberale despre care a spus că se comportă „ca un grup de nevertebrate politic”.

Comentariile acide ale lui Antonescu au venit la o zi după ce PNL a depus un proiect de lege prin care să i se poată permite președintelui în funcție să candideze ca independent pe listele pentru parlamentare ale unui partid sau alianță de partide, o măsură dedicată lui Klaus Iohannis care și-ar dori să candideze pentru un post de senator pe listele PNL.

 

„Orice vot pentru Ciucă este un vot pentru al treilea mandat al lui Iohannis”

„Vedeam această fotografie, Klaus Iohannis cu cei doi lideri ai coaliției în spate. Cam așa o să ajungă în funcția de senator și de acolo, probabil în funcția de șef al Senatului, după ce a eșuat în a primi orice altă funcție mai tare.

Ceea ce pot eu să spun în acest moment, ca un observator distant, este că, în vreme ce toată lumea comentează apetitul domnului președinte Iohannis pentru noi funcții sau privilegii, eu cred că este vorba de mult mai mult. Pe scurt, eu cred că dacă Nicolae Ciucă devine președinte în urma acestor alegeri, intrăm în al 3-lea mandat al președintelui Klaus Iohannis. Președintele României de facto, neoficial, dar nu mai puțin efectiv va fi în continuare Klaus Iohannis pentru încă 5 ani. Nu spun aici eu dacă este bine sau dacă este rău. Trebuie să răspundă cetățenii la întrebarea asta... Orice vot pentru Nicolae Ciucă este un vot pentru al 3-lea mandat al lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis nu va fi un oarecare senator sau un oarecare președinte al Senatului, ci mai mult decât atât, asta este părerea mea. Decizia este la cetățeni”, a declarat Crin Antonescu.

Cine sunt cei cinci liberali nevertebrați politic

Crin Antonescu a nominalizat cinci lideri din conducerea PNL, Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareș Bogdan, Dan Modreanu, Gheorghe Flutur, despre care spune că se comportă ca „niște nevertebrate politic” și care, prin planul pe care vor să-l ducă la capăt, riscă viitorul formațiunii politice. Antonescu crede că cei cinci ar trebui dați afară din PNL dacă partidul va suferi un eșec major în alegeri.

„Eu am văzut foarte clar că opțiunea PNL este făcută. Ea a fost exprimată de președintele Nicolae Ciucă, ne-a explicat cu o dezinvoltură pe care eu nu o bănuiam, că nici nu a discutat cu președintele Iohannis, că nici nu știe dacă va candida președintele Iohannis. Dar că trebuie făcută această lege, această modificare pentru a apărea drepturile unui om bun, n-are rost să discutăm. E penibil. Cred că toată lumea înțelege foarte bine despre ce e vorba.

Conducerea Partidului Național Liberal, care a luat toate deciziile din acești ani și mă refer aici la cinci oameni Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareș Bogdan, Dan Modreanu, Gheorghe Flutur s-au comportat până acum, din punctul meu de vedere, ca un grup de nevertebrate politic, o face în continuare și e la mijloc un pariu. Fie acest plan iese, intrăm în al 3-lea mandat cu votul cetățenilor pentru Nicolae Ciucă, în al 3-lea mandat pentru Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal va fi în continuare un partid important de guvernare ca până acum, fie un eșec major și atunci acești oameni ar trebui nu doar înlăturați de la conducere, ci dați afară din partid. Dar asta nu e problema mea.

N-am niciun fel de interes nici acum, nici mai târziu și nu e decizia cuiva din partid. Partidul atâta a putut să facă până în acest moment. Rămâne ca alegătorii să dea un verdict, de care va depinde însă soarta Partidului Național Liberal”, a mai spus fostul președinte al PNL.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lodovic Orban: Va fi o tulburare majoră în PNL după aceste alegeri, din cauza rezultatului catastrofal

Ultimul blat al lui Iohannis. Cum îl răsplătește Ciolacu

PSD a convocat Biroul Permanent Naţional pentru a discuta legea care îi dă posibilitatea lui Iohannis să candideze la parlamentare

Ce spune Ciucă despre episodul Nassiriya: „Aveam misiunile noastre. Dacă fiecare face cum vrea, este un haos total”

Partenerii noștri