Live

Ciucă: PNL a aprobat întreruperea dialogului politic cu PSD şi rămânerea la guvernare. Ciolacu: Guvernul trebuie să funcţioneze

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: Profimedia

Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat joi decizia privind întreruperea dialogului politic cu PSD şi rămânerea la guvernare alături de social-democrați. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală.

ACTUALIZARE Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă spune că preşedintele nu a cerut PNL ruperea coaliţiei cu PSD, el arătând că au legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp, iar situaţia care a generat această hotărâre a fost decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă.

„Am legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp. Decizia, sau situaţia care a generat această hotărâre, a fost cea prin care la Curtea Constituţională s-a luat acea decizie pe care, încă o dată, nu o comentez, este decizia Curţii, este instituţie fundamentală, este instituţie de bază a statului, dar consecinţele ei, precedentul pe care îl creează legat de ceea ce poate să fie interpretat ulterior în situaţii similare, faţă de o persoană sau faţă de o instituţie (..) Este vorba de apărarea drepturilor şi libertăţilor”, a spus Nicolae Ciucă la DcNews.

Întrebat dacă reproşează PSD decizia luată de CCR în cazul Dianei Şoşoacă, Ciucă a spus: „Dacă ne uităm la cei care au luat această decizie, poate să fie interpretat şi aşa. Nu am niciun fel de dovadă şi nu vreau să intru pe un teren pe care n-am intrat niciodată şi nu am să intru acum”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut PNL să iasă de la guvernare, el răspunzând: Nu.

„N-am discutat cu dumnealui chestiunea asta. Nu ne-a cerut niciodată să ieşim de la guvernare”, a mai afirmat Ciucă.

Preşedintele PNL a arătat că au fost şi altele, legate şi de comisarul European, de soluţionarea problemei pensiilor minerilor, eliminarea inequităţilor din pensiile militare, după care a venit această decizie a curţiei. „Parcă, prea multe coincidenţe”, a mai spus Ciucă.

Știrea inițială

„Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp, inclusiv prezentarea deciziei şi aprobarea ei de către Biroul Politic în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştrii şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare în ideea în care vom continua să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectivele aşa cum au fost asumate prin programul de guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul şedinţei conducerii PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a arătat şi că a fost aprobată o altă serie de liste de candidaturi la parlamentare de la filialele care au finalizat procedurile.

În aceeași ședință BPN, liberalii au aprobat demiterea fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, de la conducerea PNL Vaslui, în urma acuzațiilor de luare de mită ale procurorilor DNA.

Ciolacu: Guvernul trebuie să funcţioneze

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, după decizia liberalilor care au întrerupt dialogul politic, dar nu ies de la guvernare, că nu judecă pe nimeni, dar „Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală”.

Întrebat, joi, despre decizia liberalilor care au întrerupt dialogul politic, dar nu ies de la guvernare, premierul Marcel Ciolacu a declarat: „Suntem în campanie electorală. Eu nu judec pe nimeni, constat, respect acest lucru. Respect deciziile. Pe mine mă interesează un lucru fundamental. Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu neagă că a fost în vacanță cu Laura Vicol și soțul acesteia. „Nu am fost niciodată în Dubai cu familia Ciorbă”

Ciucă, despre moţiunea de cenzură inițiată de USR: „Este absolut lipsit de sens”

Dezertări din PNL în prag de alegeri. Cum s-a prăbușit moralul „armatei” de partid conduse de generalul Ciucă

Nelu Tătaru a fost demis de la șefia PNL Vaslui și scos de pe listele pentru parlamentare. Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”

Partenerii noștri