Live

Exclusiv Ciucă spune că își dorește coalizarea dreptei: Celelalte forțe politice mai au aproape 70 de zile să se maturizeze

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă. Foto: Captură Digi24

Nicolae Ciucă a vorbit miercuri seara, în exclusivitate la Digi24, despre o posibilă coalizare a dreptei, despre care spune că ar putea avea loc după ce celelalte partide din acest spectru politic se vor maturiza. „Îmi doresc să avem o construcție politică de dreapta. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze”, a spus președintele PNL și candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Nicolae Ciucă: În momentul în care, celelalte forțe politice de dreapta se vor maturiza suficient și vor înțelege că aici nu este vorbe de un joc, ci este vorba de o abordare cât se poate de serioasă pentru ceea ce înseamnă așteptările și încrederea pe care alegătorii le au în forțele politice de dreapta, când se vor maturiza suficient să putem să stăm așezați la masă și să discutăm politici și valori îndreptate către electoratul de dreapta, către poporul român, că nu vorbesc doar de electoratul de dreapta, atunci da.

Dacă vă uitați la deciziile noastre, la măsurile pe care le-am luat, toate îndreptate către tot ceea ce a însemnat progres și dezvoltare în România. Am vorbit despre prosperitate și libertate, asta așteaptă românii de la noi, din 89 încoace.

Eu susțin acest demers. Îmi doresc să avem o construcție politică de dreapta. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze. Înțelegere în momentul de față... pentru că termenul pentru alianțe electorale a expirat.

Convergența mesajelor, și oamenii să vadă în forțele de dreapta tot ceea ce înseamnă dezvoltarea și prosperitatea României, atragerea de fonduri europene, de investiții, aducerea la masă a intelectualității, pentru că dacă vă uitați, în momentul de față, în tot ceea ce înseamnă politica din România, vedem că prea puțin vorbim despre intelectualitate. S-au retras undeva, nu mai sunt în viața publică. Au motivele lor.

Eu îmi doresc foarte mult să văd intelectualii din România reveniți în viața politică, îmi doresc foarte mult să văd tinerii care, iată, vorbim de tineri care studiază și revin în țară, să aibă perspectiva și să beneficieze de tot ceea ce poate România să le ofere, pentru a pune în valoare ceea ce au învățat în altă parte.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Crin Antonescu, atac la Iohannis și liderii PNL: „nevertebrate politic”. „Orice vot pentru Ciucă e unul pentru Iohannis”

PSD a convocat Biroul Permanent Naţional pentru a discuta legea care îi dă posibilitatea lui Iohannis să candideze la parlamentare

Ce spune Ciucă despre episodul Nassiriya: „Aveam misiunile noastre. Dacă fiecare face cum vrea, este un haos total”

Cum explică Nicolae Ciucă scoaterea cuvântului „ostaș” de pe panourile publicitare ale PNL. „Militar am fost o viață întreagă”

Partenerii noștri