Live

Ciolacu vrea modificarea Constituției privind durata mandatului aleșilor locali și cel al președintelui României

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Marcel Ciolacu, reales în funcție la Congresul de sâmbătă al partidului, consideră că ar trebui modificată Constituția astfel încâr să fie crescut la cinci ani mandatul aleșilor locali, așa cum are și președintele României, ori să fie micșorat la patru ani mandatul șefului statului, scrie Agerpres.

El a fost întrebat, la finalul Congresului PSD, dacă se gândeşte să schimbe Constituţia, în cazul în care va ajunge preşedintele României, astfel încât şeful statului să aibă un mandat mai scurt, respectiv patru ani, în loc de cinci ani, cât este acum mandatul.

„Categoric. Vedeţi, după, cred că 20 de ani, s-a reuşit să avem toate alegerile în acelaşi an. Cred că nu e bine nici într-un singur an să fie toate alegerile, dar măcar să suprapunem doi ani consecutivi să fie toate alegerile. Dar consider că nu e problemă, ori mărim autorităţile locale la cinci ani, ori micşorăm la preşedinte. Nu putem să fim unii mai altfel decât alţii”, a precizat liderul PSD.

El a fost chestionat şi despre reducerea numărului de parlamentari, având în vedere că, potrivit celui mai recent recensământ, populaţia României a scăzut.

„Este o lege, care se va pune în aplicare. În momentul în care populaţia României scade, sunt mai puţini parlamentari. La următorul exerciţiu electoral va interveni această schimbare, fiindcă se aplică de la următorul exerciţiu electoral. Nu mai trebuie să venim noi, e o lege, cu adevărat trebuie respectată”, a mai spus Ciolacu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mînzatu, comisar european: Portofoliul social include 20% din bugetul UE. Era timpul ca România să aibă o astfel de influență

Tudose, reacție după ce PNL a criticat portofoliul obținut de România în CE: Invidie? Ignoranţă? Sau doar furia neputinţei?

Ce înseamnă portofoliul primit de România în viitoarea CE. Roxana Mînzatu va acoperi competențe, locuri de muncă, drepturi sociale

Ciolacu, despre portofoliul de comisar european obținut de România: E unul major pentru că va administra o cincime din bugetul UE

Partenerii noștri