Live

Ciolacu, despre susținerea lui Geoană la prezidențiale: Voi propune în Congresul PSD varianta unui independent

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu le-a spus, joi, jurnaliștilor prezenți la Palatul Victoria, într-o discuție informală înaintea ședinței de Guvern, că va propune în Congresul PSD susținerea unui candidat la prezidențiale din afara partidului, după ce a fost întrebat despre o posibilă susținere a lui Mircea Geoană.

„Voi discuta cu colegii din partid dacă acceptăm să susținem un candidat din afara partidului. Dacă vor ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale. Voi propune această variantă la Congres, să vedem dacă partidul acceptă”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor.

Tot joi, Mircea Geoană a publicat, pe Facebook, următorul mesaj: „După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!”. 

La mijlocul lunii trecute, preşedintele PSD declara că „la începutul lunii iulie, PSD va avea un congres de alegere a prezidenţiabilului”. Despre susţinerea unei candidaturi a lui Mircea Geoană din partea PSD, Ciolacu preciza atunci că nu a avut o discuţie, de câţiva ani, cu Mircea Geoană, pentru o astfel de eventualitate, însă, întrebat dacă exclude ca actualul oficial NATO să fie susţinut de social-democrați, Ciolacu a răspuns: „Eu cred că în primul rând ar trebui să am o discuţie cu Mircea Geoană. Şi nu eu, ci împreună cu colegii mei”. 

„Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine, preşedinte al PSD”, a spus Ciolacu.

Organizația neguvernamentală „România Renaște”, care îl susține și promovează pe Mircea Geoană, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, un apel pentru ca actualul secretar general adjunct al NATO să candideze la alegerile prezidențiale de anul acesta. Mesajul a fost prezentat de liderul mişcării, profesorul universitar Dumitru Borţun, care a precizat că Mircea Geoană ar putea să renunțe la funcția din Alianța Nord-Atlantică după summitul NATO de la Washington, care va avea loc în perioada 9-11 iulie. „Mișcarea «România Renaște!» face apel la toate forțele sănătoase moral și democratice să ni se alăture”, a spus președintele ONG-ului care face, de mai multe luni, campanie pentru Geoană.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pe cine ar susține Nicușor Dan în turul al doilea la prezidențiale. Singura condiție în care l-ar vota pe Marcel Ciolacu

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni cu critici pentru Iohannis: „Să dea explicații despre program și despre deplasări”

Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale 2024 se încheie azi. 11 candidaţi s-au înscris până acum

Daniel Băluță, despre meditațiile lui Ciolacu la economie: Își perfecționează cunoștințele, este un lucru de apreciat

Partenerii noștri