Live

Ciolacu, despre relaţia cu UDMR: Sunt ferm convins că vom găsi împreună resursele de a depăşi acest moment

Data publicării:
Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat joi speranţa că se vor găsi resursele de a depăşi "acest moment" în relaţia cu UDMR, respectiv şi cu preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Sunt ferm convins că vom găsi împreună resursele umane, nu neapărat politice, de a depăşi acest moment. Am spus-o şi în plen, o spun şi acum - îmi pare rău că trei oameni de stat, trei lideri politici, n-am reuşit să găsim consensul. E foarte uşor să căutăm vinovaţi. Din punctul meu de vedere, fiecare dintre noi a avut partea lui de vină, dar toţi trei am avut bună-credinţă. Lucrurile nu se termină nici azi, nici mâine", a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

Întrebat cum vede relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a arătat că aceasta va fi o "relaţie instituţională şi de respect şi o voce comună a României".

Atenţionat că au existat liberali care au votat împotriva cabinetului său şi întrebat dacă are încredere în aceste condiţii în PNL, Ciolacu a spus: "Totdeauna pleci la drum cu încredere".

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, în plenul Parlamentului, că execuţia cu premeditare a unui partener credibil, echilibrat şi responsabil a fost pusă în practică extrem de zgomotos şi prost.

Potrivit acestuia, reprezentanţii UDMR sunt supăraţi când văd că "profesionalismul, seriozitatea, predictibilitatea, transparenţa decizională, munca făcută cu responsabilitate nu contează deloc", în timp ce programul de guvernare este lucrat cu "copy paste".

"Prin umilirea celuilalt, prin lipsa de demnitate, prin nerespectarea cuvântului dat nu se poate construi absolut nimic. Sigur, supărarea va trece, dar rămâne un gust amar şi o lipsă de încredere. Domnule prim-ministru desemnat Marcel Ciolacu, despre programul de guvernare pot să fac doar o singură remarcă: nici nu aţi depus jurământul şi deja mai multe deziderate din programul de guvernare sunt îndeplinite. Felicitări, sunteţi cele mai de succes guvern din istoria României, aşa se întâmplă când lucrezi programul de guvernare cu copy paste şi nici nu citeşti ce ai preluat", a spus liderul UDMR în timp ce se auzeau aplauze din sală.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Agriculturii primește 900 de milioane de lei. Banii vor ajunge la agricultorii afectați de secetă și războiul din Ucraina

Plafonarea preţurilor la poliţele RCA este prelungită cu încă 3 luni, până la finalul acestui an

Kelemen Hunor: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”. Ce spune liderul UDMR despre legea pentru Iohannis

Nicolae Ciucă, întrebat dacă mai are încredere în Marcel Ciolacu: „Discutabil”

Partenerii noștri