Live

Ciolacu, anunț despre plafonarea RCA: În momentul în care piața este așezată, atunci trebuie ridicată

Data publicării:
Foto: Marcel Ciolacu, premierul României / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul României este de părere că plafonarea poliței RCA trebuie ridicată „în momentul în care piața este așezată”. Marcel Ciolacu a precizat că președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) discută cu toți asiguratorii pentru a lua cele mai bune măsuri. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști despre prețurile mari la polițe, deși plafonarea RCA este în vigoare. Acesta susține că prețurile ridicate vin din „economia de piață”.

„Încercaţi să vorbiţi cu ASF-ul şi să vedeţi dinamica preţurilor, presupun că se raportează la incidente, aşa funcţionează o economie, în funcţie de incidente se vine cu un preţ diferenţiat. Ştiţi şi dumneavoastră că dacă aveţi un autoturism şi n-aveţi niciun incident, RCA-ul vă scade. Dacă aveţi trei incidente într-un an, RCA-ul vă creşte. Asta este economie de piaţă. Eu ce a trebuit să fac, a trebuit să plafonez într-o perioadă în care venea o emoţie, cum a fost la fier beton, cum a fost la motorină. Şi n-am lăsat ca o emoţie să se vadă în economie şi în tariful cetăţeanului. Acea emoţie a fost depăşită şi trebuie să reintrăm în regulile pieţei", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Premierul României a vorbit și despre ridicarea plafonării RCA, explicând că aceasta trebuie ridicată când „piața este așezată”.

"În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată. După cum vedeţi, din semnalele dumneavoastră, încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii şi să luăm măsurile cele mai bune. Repet, voi interveni mereu când e vorba de emoţii”, a explicat premierul, potrivit sursei citate.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre „scheletele din dulapul” lui Geoană: „Dacă încep toate acele schelete să umble noaptea, va fi jale”

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Partenerii noștri