Exclusiv Ce a răspuns Kelemen Hunor, întrebat dacă ar avea un proiect de țară, ca șef de stat, pentru acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc
Kelemen Hunor a fost întrebat, marți la Digi24, dacă ar avea un proiect de țară pentru acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc, în cazul în care ar fi ales președinte al României. Liderul UDMR consideră că ar trebui să fie făcută o descentralizare administrativă pentru a avea mai multă putere de decizie comunitățile locale, acolo unde locuiesc minoritățile etnice, și nu numai.
Nicușor Dan spune că e „o variantă ideală” ca referendumul să aibă loc odată cu prezidențialele
Ce spune Nicușor Dan despre pliantele USR în care apare imaginea sa
Răsturnare de situație într-un oraș din Bihor. Primarul în funcție a câștigat alegerile la 1 vot diferență
Kelemen: Nu e vorba de România când candidează Iohannis la NATO. Rutte e cel mai cinic politician din Europa
Kelemen Hunor e optimist
Kelemen, despre Șoșoacă și Simion: Sunt oameni periculoși
Kelemen Hunor, despre pregătirea oamenilor pentru război
Purtătorul de cuvânt al PNL a votat, din greșeală, pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Kelemen: De ce nu rămân banii de la marile companii în Harghita sau Bihor?
„Nu. Eu am un proiect de țară să dăm mai multă putere de decizie tuturor comunităților locale pe subsidiaritate, pe descentralizare, acolo unde trăiesc minoritățile etnice. Bineînțeles, competența linguistică este importantă, dar eu cred în descentralizare. Eu cred că cei din Constanța știu mai bine de ce au nevoie decât știe un ministru din Guvern, cei din Maramureș”, a declarat Kelemen Hunpr, întrebat dacă va ajunge președinte, va face un proiect de țară din acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc, marți la Digi24.
Chestionat de cât timp ar fi nevoie de fapt pentru descentralizarea administrație din România, președintele Uniunii a răspuns: „Mult, dar cel puțin trei-patru ani până când poți să faci toate procedurile și poți să stabilești toate pârghiile, fiindcă nu merge de la o zi la alta”.
„Dar eu am încredere în comunitățile locale foarte mare, fiindcă ele au posibilitatea de a atrage la răspundere și pe cei care i-au ales. De aceea, eu cred că o descentralizare pe principiul subsidialității ar trebui să fie una dintre regulile care trebuie urmat în România, dar asta este pe locul doi. Pe primul loc este ce facem cu politicile demografice”, a completat Kelemen Hunor.
Editor : Ana Petrescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News