Live

Exclusiv Câciu: Anul acesta, gaura la buget este mai mare decât cea de anul trecut, dar este mai sustenabilă

Data actualizării: Data publicării:
Adrian Câciu. Foto: Captură Digi24

Adrian Câciu a spus marți seara, în exclusivitate la Digi24, că anul acesta gaura la buget este mai mare decât cea de anul trecut, dar este mai sustenabilă. „La final de an este preconizat ca investițiile, ca și anul trecut, să depășească deficitul. Adică valoarea investițiilor să fie undeva la 120 de miliarde, iar deficitul undeva la 90”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cosmin Prelipceanu: Gaura la buget este mai mare, sau mai mică decât anul trecut?

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Dacă mă raportez la structura deficitului, eu spun că suntem mai sustenabili decât anul trecut. Deși nominal gaura este mai mare, ea este mai sustenabilă.

Anul trecut, la 6 luni, partea de investiții era undeva la 55, aproape de 60% din total deficit. La momentul acesta, când discutăm, este 80% din total deficit.

La final de an este preconizat ca investițiile, ca și anul trecut, să depășească deficitul. Adică valoarea investițiilor să fie undeva la 120 de miliarde, iar deficitul undeva la 90.

Când vorbim să ajustăm deficitul, vorbim de ponderi în PIB, nu de valori nominale. Acest 3,6% din PIB, trebuie să ne uităm cu cât vom închide.

Aprecierea mea este că la momentul în care discutăm, și la modul cum lucrurile sunt așezate, putem să ne închidem pe un deficit de 6,2 - 6,3%, față de prognoza Comisiei care Europene care spune 6,9.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, întrebat despre planul de măsuri pentru reducerea deficitului: Nu l-am prezentat încă în Coaliţie. Nu vor fi taxe noi

Câciu: Am plătit 650 milioane de euro din bugetul UE 2021-2027. Am primit din Fondul de Rezervă al Guvernului încă 100 de milioane lei

Nu crede că va exista o remaniere înainte de alegeri. Câciu: Cu ministrul de Finanţe e mai complicat să te joci cu declaraţiile

Adrian Câciu dă vina pe autoritățile locale pentru stațiunile inundate de pe litoral: „Este nepăsarea a zeci de ani”

Partenerii noștri