C. T. Popescu: „Ce dracu” al lui Dragnea e pentru popor
Cristian Tudor Popescu a explicat la Digi24 care este miza ieşirii nervoase de acum o zi a lui Liviu Dragnea. Jurnalistul a făcut o analiză a expresiilor folosite de liderul PSD şi a arătat că, astfel, el a vrut să creeze o relaţie de complicitate cu cetăţeanul, să atraga simpatia oamenilor, fiind ţintită „acea masă de oameni care au şi ei probleme”.
Emil Boc: Ludovic Orban încearcă strategia de victimizare tip Liviu Dragnea
Scandal la DNA. Susținătorii și contestatarii lui Dragnea s-au îmbrâncit
Primele declarații făcute de Dragnea din poarta penitenciarului
Carmen Dan, despre eliberarea lui Liviu Dragnea
Cristian Tudor Popescu: Publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut
Avocata lui Liviu Dragnea: Cred că i-a purtat noroc judecarea la Tribunalul Giurgiu
Liviu Dragnea nu va fi eliberat din închisoare
Liviu Dragnea: Cred că am stat destul în penitenciar
Liviu Dragnea, dosar penal pentru vizita la Trump
„Are nevoie de compasiune că nu i-a ieşit referendumul, asta e marea lui miză – să îl iubească şi pe el cineva, că are doar slugi şi duşmani”.
„Ce-a urmărit Dragnea cu ieşirea lui nervoasă? Să spună oamenii - săracul, nu mai suportă, e si el om”, a spus Cristian Tudor Popescu
„Este justificată indignarea lui Dragnea... păi Dragnea vrea sa faca puşcărie la domiciliu? Credeţi că doreşte aşa ceva? Obiectivul lui e să nu facă deloc puşcărie.
De ce dă el justiţia cu roatele în sus? Ca să nu facă puşcărie deloc.
Să presupunem că i se dă sentinţa de executare şi conform legii trebuie să meargă la penitenciar. Teoretic, se poate prezenta la poartă, dar poate să nu.
Cum a făcut Adrian Năstase, de pildă. Cine era ministru de interne? Domnul Rus. Vă amintiţi ce trăiri erau între Rus şi Năstase. Rus, amicul lui Năstase era foarte îngrijorat. Ce credeţi că o să facă MAI condus de Carmen Dan când se va pune problema ridicării lui Dragnea? Credeţi că va trimite politişti?
Dacă MAI a putut face ce a făcut în 10 august, credeţi că îi e greu să găsească o chichiţă să nu trimită poliţia?
Aşa, ca o idee”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a explicat şi replica lui Dragnea: „Vorbiți cu haștagul, vorbiți cu Iohannis, să dea un decret să mă împuște mâine și de poimâine să puteți discuta ce se întâmplă în țara asta. Ați ajuns, oameni tineri, să susțineți securiștii, să susțineți abuzurile în România”.
„Deci, al treilea om în stat comunică oamenilor că presa aranjează, pune o vorbă la preşedintele ţării ca acesta să dea decret de executare prin împuşcare pentru al treilea om în stat. Asta se înscrie într-un univers paralel, lume paralelă, stat paralel, în care Dragnea ne spune că trăieşte de doi ani.
Ce se întâmplă în statul ăsta paralel? Are loc un război crâncen, cu comandouri, asasinate, lovituri de stat, executări oficiale prin împuşcare ale unor demnitari, cu oameni incendiaţi de vii de preşedintele ţării cu tehnică din occident.
Revine mereu ideea – asasinat, împuşcare, luare de gât, ardere, lovitură de stat. Mai mult, spunea: închipuiţi-vă că de mâine dispar, că nu mai exist.
Vedeţi cum se construieşte imaginea?
În centrul acestui univers infern este Dragnea, singura ţintă, riscându-şi viaţa în fiecare moment, că e de mirare că n-a fost omorât până acum. Ce a urmărit Dragnea să obţină cu ieşirea nervoasă? Să spună oamenii: săracul, nu mai suportă, e şi el om.
A vrut să creeze o emoţie, o compasiune, o simpatie din partea oamenilor, poate sunt mulţi oameni care şi ei au probleme.
Şi a continuat Dragnea - Sunt singurul om din ţara asta? De ce? Pentru a-şi asigura această compasiune din partea, probabil, a multora.
A mai spus Dragnea: Aţi ajuns, oameni tineri, să susţineţi securiştii? Deci şi-a vizat segmentul de populaţie în care e probabil să găsească afectivitate şi nu e vorba de oameni tineri. El ştie că e practic 0 coeficientul de încredere la 18 – 30 de ani. La nivel politic, ce a zis Dragnea se încadrează în propaganda PCR transformat în FSN din anii 90, darea tuturor relelor pe cârca Securităţii”, a explicat Cristian Tudor Popescu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut miercuri o ieşire nervoasă, la Parlament, atunci când ziariştii l-au întrebat cum le răspunde celor care susţin că proiectul legii privind executarea pedepselor la domiciliu, adoptat de Senat, l-ar avantaja.
„Cu ce dracu' mă ajută pe mine (proiectul de lege - n.r.), ca să înţeleg şi eu? Că totuşi m-am săturat. Dacă voi fi condamnat, cu ce mă ajută pe mine? Dacă mă întrebaţi înseamnă că aveţi ceva în cap când mă întrebaţi pe mine lucrul ăsta. M-am săturat de toate aceste minciuni. (...) Am înţeles că mă acuză. În afară de mine, mai sunt oameni în ţara asta? Întreb. Pe ei îi întrebaţi? Deci cei care nu sunt în funcţii publice pot să fie distruşi, pentru că nu vorbiţi cu ei. Nu ieşiţi din camera asta să vorbiţi cu ei. Cereţi-le dovezi (celor care spun că această lege îl favorizează - n.r.). Orice lege mă favorizează pe mine”, a spus Dragnea.
De aici, liderul PSD s-a lansat într-o tiradă de afirmații și acuzații. La una dintre acestea, jurnaliștii au izbucnit în hohote de râs.
„Ați ajuns oameni tineri să susțineți securiștii, să susțineți abuzurile în România. Până ce o să vorbească… Începând cu domnul Buble - da, mă rog, are o protecție serioasă - și terminând cu dumneavoastră. (nr. - jurnaliștii izbucnesc în râs). Toate prostiile o să le tot susțineți - dacă mă avantajează sau nu pe mine”, a spus liderul PSD Liviu Dragnea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News