Live

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei la București, convocat la MAE, după găsirea resturilor dronei rusești în județul Tulcea

Data actualizării: Data publicării:
Ministerul Afacerilor Externe. .Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei la București a fost convocat, joi la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după ce au fost găsite resturi provenind de la drone rusești Gheran în apropiere de localitatea Plauru, în județul Tulcea.

„Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităților române și a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora. A reamintit că țintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război”, mai arată comunicatul de presă al MAE.

De asemenea, reprezentantul Ministerului de Externe a subliniat „caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea națională”.

Pe un plan mai larg, el a evidențiat „responsabilitatea exclusivă care revine Federației Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră”, mai spune MAE.

Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la drone rusești Gheran în apropiere de localitatea Plauru, în județul Tulcea, în zona unde au fost emise mesaje Ro-Alert ca urmare a atacurilor ruse care au vizat infrastructura de pe malul ucrainean al Dunării. Și noaptea de miercuri spre joi, la fel ca în noaptea precedentă, MApN a ridicat în aer avioane de vânătoare pentru a supraveghea spațiul aerian în urma atacurilor cu drone din apropierea graniței României. Ministerul de Externe a condamnat „atacurile odioase” ale Rusiei.

 

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Odobescu, după atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră: Este o escaladare fără precedent

România întârzie donarea sistemului Patriot către Ucraina. Washingtonul și Kievul pun presiune pe București să grăbească transferul

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Casa Albă a reacționat după ce dronele rusești au încălcat spațiul aerian al României. „Urmărim asta îndeaproape, vă puteți imagina”

Partenerii noștri