Video Peste 35.000 de candidați la a doua sesiune de Bacalaureat: „Dacă iau BAC-ul, mi-a promis tata o tobă sport la mașină”
Marți a început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022, în care peste 35.000 de absolvenți speră să obțină diploma de BAC. Nu neapărat pentru a-și crește șansele de angajare, ci pentru a obține recompensele promise de părinți.
Bacalaureat 2022. Înainte de proba de la Matematică, elevii repetau formulele la terasă
BAC 2022. Comedia le-a adus zâmbete puține candidaților
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Reporter: Ce v-au promis părinții dacă luați BAC-ul?
- Mașină, casă, toate cele bune!
- Mie mi-a promis tată o tobă sport la mășînă.
- (O vacanță) în Dubai. Mă distrez, ce pot să fac?
Reporter: Cât crezi tu că e bugetul pentru o vacanță în Dubai?
- O mie, două.
Reporter: Să plătească cine?
- Mama cu tata.
- Am ajuns și eu la o concluzie: că fără BAC nu poți să faci nimic în viață. Adică pe unde te duci îți trebuie BAC-ul. Când am vrut să mă angajez ca IT-ist și mi-au spus: fără 12 clase și BAC ul absolvit nu ai cum!
Aproape două treimi dintre elevii înscriși, adică peste 22 de mii, au terminat liceul în acest an. Mai mult de 12 mii sunt din promoţiile anterioare. E cel mai mic număr de candidați la Bacalaureatul de toamnă din ultimii 18 ani.
Calendarul sesiunii august- septembrie la BAC 2022
Probele de BAC se vor desfăşura în 138 de centre de examen, după următorul calendar: 16 august - Limba şi literatura română- proba E. a - proba scrisă; 17 august - Proba obligatorie a profilului - proba E. c - proba scrisă; 18 august - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E. d - proba scrisă; 19 august - Limba şi literatura maternă - proba E. b - proba scrisă.
Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august); Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.
Toate sălile de examen au camere de supraveghere video şi audio pentru ca tentativele de copiere să fie descurajate.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News