Live

Peste 25.000 de case din Galați au rămas fără curent electric în urma inundațiilor

Data actualizării: Data publicării:
Imagine din localitatea Pechea, județul Galați, afectată de inundații. Foto: Profimedia Images

Un număr de 25.199 de gospodării din judeţul Galaţi se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică, ca urmare a inundațiilor, a anunţat sâmbătă ministrul Energiei, Sebastian Burduja, informează Agerpres.

„Echipele de intervenţie lucrează 24 de ore din 24, în condiţii dificile, pentru a remedia avariile şi a reda electricitatea în localităţile afectate. Sunt în contact permanent cu colegii de la Electrica Distribuţie. Vă informez că, în urma inundaţiilor, un număr de 25.199 de gospodării din judeţul Galaţi se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică”, a afirmat ministrul Energiei.

Localităţile afectate sunt: Târgu Bujor (parţial), Băneasa, Moscu, Lunca, Jorăşti, Smulţi, Cuza Vodă , Izvoarele, Slobozia Conachi, Bereşti, Pleşa, Cavadineşti (partial), Grăpeni, Vădeni, Cuca, Suhurlui, Rediu, Plevna, Pechea, Sat Lupele, Costachi Negri, Valea Mărului, Mîndreşti, Cudalbi, Griviţa, Corod, Brătuleşti, Blînzi, Piscu, Vameş, Slivna, Gănesti, Suceveni, Comăneşti, Puricani, Aldeşti, Săseni, Prodăneşti, Onciu, Cristeşti, Şipote.

Sebastian Burduja a subliniat că aceste întreruperi au fost, în unele cazuri, efectuate la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a proteja vieţile oamenilor.

„Ştiu că această situaţie este extrem de dificilă şi vă asigur că toate eforturile noastre sunt concentrate pentru a restabili cât mai rapid accesul la energie în gospodăriile afectate. Le mulţumesc tuturor celor care sunt acum la datorie, aşa cum au fost de fiecare dată în astfel de momente grele”, a precizat ministrul Energiei.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Urmările potopului din Galați: 7.000 de case distruse de apele învolburate. DN25 s-a transformat într-un lac ce se întinde pe kilometri

România, sub amenințarea apelor. Avertizări meteo pentru zonele afectate deja și nou risc de inundații. Care e situația în Europa

Nivelul Dunării crește alarmant și oamenii se tem că vor ajunge în situația sinistraților din Galați: „Să ia măsuri înainte de a veni”

Au fost raportate cazuri de jaf în Cehia după inundațiile din estul țării. Făptașii riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare

Partenerii noștri