Pericolul testelor Covid făcute acasă. Situațiile în care ajung să dea rezultat fals negativ
Medicii atrag atenția cu privire la testele antigen făcute acasă. Mulți și le fac singuri, testele arată că sunt negativi, adică nu sunt infectați și abia când starea lor se înrăutățește sunt confirmati pozitiv prin testele PCR. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara a explicat la Digi24 cum se ajunge la această situație.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
Protest al medicilor în București
„Copilul-miracol”. Povestea impresionantă a unui bebeluș
Medicul a afirmat că la spital, în ultimele două săptămâni, s-au prezentat numeroși pacienți cu simptome respiratorii, care aveau test antigen negativ.
"Nu se testează cum trebuie, nu urmează timpii de recoltare. Cert e că la PCR apar pozitivi", a spus Oancea.
Medicul a recomandat oamenilor să nu se stea acasă și să creadă că au doar o banală viroză, ci să vină la spital, ca să facă testul PCR și să urmeze tratament de specialitate.
"Am avut pacienți care au repetat testul de 2 - 3 ori și la spital au ieșit pozitivi. Faptul că testul antigen le apare negativ acasă face doar că ei să vină la noi în formele avansate de boală.
Testele antigenice rapide sunt foarte ușor de realizat, se pot realiza oriunde, dar important e ca acei timpi de realizare să fie cei corecți, așa cum sunt prescriși în prospectul testului.
Dacă nu recoltăm cum trebuie putem avea rezultat fals negativ, iar pacientul e pozitiv. Acest lucru s-a evidențiat la mulți dintre pacienții care au venit cu forme severe de boală, extinse ale distrucției pulmonare, deși aveau chiar și trei teste făcute acasă.
Aceste teste antigenice trebuie monitorizate și dacă simptomatologia persistă să se dubleze cu un test PCR", a explicat Cristian Oancea.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News