Live

Pericolul testelor Covid făcute acasă. Situațiile în care ajung să dea rezultat fals negativ

Data actualizării: Data publicării:
Test antigen pentru coronavirus. Foto: Profimedia Images

Medicii atrag atenția cu privire la testele antigen făcute acasă. Mulți și le fac singuri, testele arată că sunt negativi, adică nu sunt infectați și abia când starea lor se înrăutățește sunt confirmati pozitiv prin testele PCR. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara a explicat la Digi24 cum se ajunge la această situație.

Medicul a afirmat că la spital, în ultimele două săptămâni, s-au prezentat numeroși pacienți cu simptome respiratorii, care aveau test antigen negativ.

"Nu se testează cum trebuie, nu urmează timpii de recoltare. Cert e că la PCR apar pozitivi", a spus Oancea.

Medicul a recomandat oamenilor să nu se stea acasă și să creadă că au doar o banală viroză, ci să vină la spital, ca să facă testul PCR și să urmeze tratament de specialitate.

"Am avut pacienți care au repetat testul de 2 - 3 ori și la spital au ieșit pozitivi. Faptul că testul antigen le apare negativ acasă face doar că ei să vină la noi în formele avansate de boală.

Testele antigenice rapide sunt foarte ușor de realizat, se pot realiza oriunde, dar important e ca acei timpi de realizare să fie cei corecți, așa cum sunt prescriși în prospectul testului.

Dacă nu recoltăm cum trebuie putem avea rezultat fals negativ, iar pacientul e pozitiv. Acest lucru s-a evidențiat la mulți dintre pacienții care au venit cu forme severe de boală, extinse ale distrucției pulmonare, deși aveau chiar și trei teste făcute acasă.

Aceste teste antigenice trebuie monitorizate și dacă simptomatologia persistă să se dubleze cu un test PCR", a explicat Cristian Oancea. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru medici și o asistentă din Timișoara au recunoscut că au luat mită. Pe lângă bani, ar fi primit miere și bulion

Țara europeană care le-ar putea interzice medicilor să demisioneze. Legea vine ca urmare a unei amenințări cu plecări în masă

Tramvaiele din Timișoara s-au transformat în cabinete medicale pe roți. Călătorii își pot face spirometrii gratuite

Congres medical internațional în Oradea. 11 operații demonstrative au fost transmise live în două spitale din România și Ungaria

Partenerii noștri