Operatorii din comunicații au fost excluși din etapa a doua de vaccinare care începe vineri
Pentru etapa a doua de imunizare, statul se pregăteşte să vaccineze şi persoanele care deservesc activități esențiale pentru buna funcționare a infrastructurii critice. Este şi cazul operatorilor din comunicaţii, numai că aici au restrâns categoria doar la angajaţii STS, ai Radioului şi ai Televiziunii.
Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați
România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time
Guvernul crește salariul minim
Salarii mai mari din 1 iulie pentru aproape 1,8 milioane de români
Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Mai mulți angajați dintr-o primărie s-au autosuspendat din funcții, după ce primarul a anunțat că îi va verifica cu etilotestul
Paradox pe piața muncii din România
"S-a plecat de la faptul că toate persoanele vor avea acces la vaccinare. Este doar o etapizare care este impusă de un ritm și de un calendar de livrare a dozelor de vaccin.
Așa cum am început cu personalul medical, în următoarea etapă este important să protejăm persoanele la risc să dezvolte forme grave de îmbolnăvire", a declarat pentru Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid în România.
Cât de importantă este activitatea operatorilor din comunicaţii care asigură mentenanţa şi buna funcţionare a sistemelor informatice
În etapa a doua a campaniei de vaccinare, care începe pe 15 ianuarie, statul se pregătește să imunizeze în fața COVID-19 și persoanele care desfășoară activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurilor critice. Aici intră și angajații din telecomunicații.
Problema este că statul a restrâns vaccinarea la angajații Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Radioului Public și ai Televiziunii Naționale.
Prin urmare, zecile de mii de angajați ai companiilor din domeniu, de care depinde întreținerea infrastructurii de telecomunicații nu se regăsesc pe listă și trebuie să aștepte până în aprilie pentru a se putea programa pentru vaccinare.
Asta în condițiile în care mulți dintre ei fac muncă de teren și interacționează zilnic cu mulți oameni. Orice sincopă în activitatea acestora se traduce în probleme cu conexiunea la internet, probleme cu cablul TV şi telefonie fixă sau mobilă.
Absența conexiunii la internet, chiar și pentru o perioadă scurtă ar afecta: programarea on-line a vaccinării; cursurile școlare on-line; munca on-line; buna desfășurare a unor întâlniri de afaceri internaționale on-line; funcționarea cardului de sănătate, activitatea bancară.
Și activitatea STS se bazează tot pe furnizorii serviciilor de comunicații. La fel și serviciul de urgență 112.
De o bună conexiune la internet depind și numeroase platforme guvernamentale.
Citește și:
Oficial: Cine intră în etapa a doua de vaccinare, lista completă
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News