Live

„Olimpică însărcinată în 7 luni”. O sportivă gravidă a reușit să ajungă în optimile de finală la scrimă la JO 2024

Data actualizării: Data publicării:
Scrimera Nada Hafez, însărcinată în 7 luni, se bucură după calificarea în optimile de finală la JO 2024. Foto: Getty Images

Scrimera egipteană Nada Hafez a participat la Jocurile Olimpice de la Paris însărcinată în şapte luni. Ea şi-a dezvăluit sarcina după ce a pierdut meciul din optimi la sabie, informează news.ro.

Sportiva egipteană, în vârstă de 26 de ani, a fost la a treia sa participare la Jocurile Olimpice, după ce a concurat mai întâi la Rio în 2016 şi apoi în 2021 la Tokyo, unde s-a clasat pe locurile 36 şi, respectiv, 29. Anul acesta, ea s-a întors şi a făcut un anunţ surpriză după un meci.

„Olimpică însărcinată în 7 luni” a scris Hafez pe Instagram luni. „Pare că sunt două sportive pe planșă, dar de fapt erau trei! Am fost eu, adversara mea şi bebeluşul meu care încă nu a venit în lumea noastră!”

Hafez a spus că ea şi copilul ei nenăscut au avut „parte de provocări, atât fizice, cât şi emoţionale”.

„Caruselul sarcinii este greu în sine, dar a trebuit să lupt şi pentru a menţine echilibrul între viaţă şi sport şi a fost extrem de obositor, însă a meritat”, a spus ea, mulţumindu-i soţului şi familiei pentru sprijinul acordat. „Scriu această postare pentru a spune că sunt foarte mândră pentru că am ajuns în optimi!”

Hafez nu este doar o scrimeră, ea este, de asemenea, o fostă campioană naţională la gimnastică în Egipt, potrivit Federaţiei Internaţionale de Scrimă, şi a studiat medicina la Universitatea din Cairo. Pe contul său de Instagram, ea spune că este patolog clinician.

Chiar dacă nu a câştigat, Hafez spune: „Sunt norocoasă”. „Această Olimpiadă a fost diferită”, a scris ea pe Instagram. „De trei ori «Olimpică», dar de data aceasta purtând un mic olimpic”, a adăugat scrimera din Egipt participantă la JO 2024.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Egipt. Cel puţin doi oameni au murit şi alți 29 au fost răniţi

România a câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

România vrea să preia copii din Gaza, care se află sub tratamente în Egipt. ”Situația de securitate este extrem de volatilă”

Turiștii au ajuns în Turcia, iar bagajele lor în Egipt. Peste 300 de persoane, care au zburat din Oradea, au rămas fără bagaje

Partenerii noștri