Nouă metodă de fraudă. Medicii de familie înregistrează teste Covid fals pozitive ca pacienții să aibă certificat de trecere prin boală
O metodă nouă de fraudă cu certificate verzi a fost identificată de oamenii legii. Mai mulți medici de familie din România sunt anchetați pentru că ar falsifica teste Covid. Polițiștii au descoperit că aceștia declarau în platformele oficiale că testele rapide ale unor pacienți sunt pozitive, așa că aceștia beneficiau și de concediu medical, iar apoi aveau și certificat verde de trecere prin boală.
„Operați-mi copilul, vă rog!” Mărturia sfâșietoare a surorii băiatului care a murit la Spitalul din Târgu Jiu
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Ștei: pacienți torturați cu electroșocuri și ținuți în condiții mizere
Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
Detalii cutremurătoare în cazul fetei din Balș care a căzut de la etajul 4
Cazul bizar al celor 3 oameni găsiți morți lângă piscina
George Simion, vizat în dosarul lui Silvestru Șoșoacă
"Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi. În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi", a arătat Monica Dajbog.
Potrivit reprezentantului MAI, doar în ultima săptămână au fost tocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane. Dajbog a precizat și că la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică au fost iniţiate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat în cadrul aceleiași conferințe de presă, susținută vineri, că toți cei care comit astfel de ilegalități vor fi idetificați și vor suporta consecințele.
"Unii nu mai știu ce scurtături să găsească. Au o simplă menire, să îi salveze pe cei care sunt la risc. Toți cei care se abat vor fi identificați și vor suporta consecințe", a transmis Andrei Baciu.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News