Live

Video Noi detalii despre uriașa captură de droguri din Portul Constanța. Transportul a fost supravegheat cu drone timp de 5 zile

Data actualizării: Data publicării:
Droguri ascunse în recipiente cu fructe congelate. Foto: DIICOT/ Poliția Română

Apar noi informații despre captura-record de droguri în Portul Constanța. Tone de cocaină, în valoare de 20 de milioane de euro, au fost descoperite în butoaie cu fructe congelate, într-o operațiune cu numele de cod „Exotic”. Drogurile ar fi trebuit să ajungă în Olanda. Doi suspecți au fost reținuți.

Drogurile au ajuns în România pe 18 septembrie cu un vapor care venea din Ecuador. În port au intrat 75 de bidoane și 88 de cutii pline cu fructe congelate. Anchetatorii aveau deja informații despre cocaina de pe nava cargo, dar i-au lăsat pe suspecți să își continue drumul. I-au supravegheat însă timp de cinci zile, inclusiv cu drone.

Eduard Mirițescu, inspector general adjunct al IGPR: „A fost deplasat către Aiud, unde au fost transbordate într-un autocamion frigoric 71 de recipiente, bidoane, ce erau conținute de container”.

Așa cum se vede în imaginile făcute publice de autorități, 71 de bidoane au fost urcate în camion. Celelalte patru bidoane și cele 88 de cutii cu fructe au rămas în România. Dacă nu erau descoperite la timp, ar fi putut să ajungă pe piața neagră, spun anchetatorii.

Tirul burdușit cu droguri a mers apoi către Nădlac. Destinația finală era Olanda.

Mihaela Melconian, specialist DIICOT: „În cursul zileri de ieri, cu sprijinul Poliției de Frontieră, autocamionul a fost oprit la Nădlac 1, iar în urma controlului a fost descoperită cocaină în butoaiele care conțineau aproximativ 15 tone de pulpă de fructe”.

Eduard Mirițescu, inspector general adjunct al IGPR: „Experiența altor agenții și state care s-au confruntat cu astfel de situații a condus la ideea că poate exista o concentrație de 5-20% de droguri care pot fi disimulate într-un astfel de produs”.

Din cele 16 tone de fructe congelate pot fi extrase chiar și 4 tone de cocaină, în valoare de 20 de milioane de euro, spun anchetatorii.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tone de cocaină au fost descoperite în Portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate

Dana Marijuana cere să iasă din arest. Curtea de Apel Constanța decide astăzi dacă va fi eliberată

Medicamente care îi lasă pe șoferi fără permis. Ce substanțe pot da rezultat pozitiv la testul antidrog

Un supermarket german a găsit cocaină în valoare de 7 milioane de euro, ascunsă în lăzi de banane

Partenerii noștri