Muncitorii din Sri Lanka au ajuns la Jucu, unde au fost angajați. Ce salariu vor primi
Cei 34 de muncitori din Sri Lanka au ajuns la Cluj în această dimineață. Este vorba despre cei care au fost concediați și alungați din Botoșani după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de COVID-19. Lucrau acolo într-o fabrică de confecții.
Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați
România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time
Guvernul crește salariul minim
Salarii mai mari din 1 iulie pentru aproape 1,8 milioane de români
Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Mai mulți angajați dintr-o primărie s-au autosuspendat din funcții, după ce primarul a anunțat că îi va verifica cu etilotestul
Paradox pe piața muncii din România
Muncitorilor li s-a efectuat triajul epidemiologic, le-a fost luată temperatura, iar azi se vor odihni în spațiile special amenajate.
Muncitorii singalezi vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture celorlalți angajați de la fabrica de componente electronice din Jucu, a anunţat compania.
Oamenii au fost angajați după ce ministrul Muncii s-a implicat personal în rezolvarea situației lor.
Muncitorii din Sri Lanka au semnat cu angajatorul contracte pentru șase luni, pentru început. Vor primi tichete de masă și salarii între 1.500 și 2.500 de lei. Vor avea cazarea asigurată în apropierea fabricii.
Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.
Întrebată de ce compania a ales să angajeze muncitori din Sri Lanka, aceasta a precizat că a fost, în primul rând, un gest de omenie, pentru a ajuta niște oameni aflați într-o situație dificilă.
„Este cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă în condiții pe care nu le cunosc, în situații pe care nu le gestionează cum trebuie, să înțeleagă că în România se găsește de lucru în condiții corecte, de respect și siguranță. Și să lucreze acasă la ei în loc să lucreze pentru alții”, a spus Petcu.
Redactare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News