Live

Exclusiv Ministrul Mediului: Săptămânal sunt amendate persoane pe Transfăgărășan pentru că hrănesc urșii. Vor fi împușcați 1-3 la fiecare fond

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Mircea Fechet, a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Alexandru Rotaru, de la Digi24, că săptămânal sunt amendate zeci de persoane pe Transfăgăran pentru că se opresc și hrănesc urșii. În plus, ministrul Mediului afirmă că fondurile de vânătoare ar trebui să împușe 426 de urși în acest an, adică „unul, maxim trei pentru fiecare fond de vânătoare.

Mircea Fechet: Să știți, că pe Transfăgărașan, în fiecare săptămână amendăm zeci de persoane, pentru să se opresc și hrănesc urșii. Același lucru se întâmplă și pe alte drumuri naționale din România. Recunoscute pentru urșii cu care te poți întâlni acolo.

Hrănirea urșilor este ilegală.

De curând, un urs a fost aproape să rănească un turist care s-a apropiat nejustificat de mult.

Printr-o lege, Parlamentul României a dispus ca anul acesta să se împuște 426 de urși, din așa-numita cotă de prevenție.

Cu alte cuvinte, toate fondurile de vânătoare care au urși, urmează să recolteze unii dintre ei. De fapt, îi împușcă, unul, maxim trei în fiecare fond de vânătoare.

Aștept și eu să văd cum va fi pusă în aplicare această lege. Dacă tot a dat Parlamentul legea, ar trebui să începem cu urșii-problemă, care atacă gospodăriile oamenilor, cu urșii agresivi, sau cei care ajung în comunități, pentru că așa vom reduce numărul de accidente.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Barajul neterminat din zona inundată care putea limita dezastrul. Fechet: Ar putea să înmagazineze 200 de milioane de metri cubi de apă

Amenda pe care trebuie să o plătească pasagerul unui avion după ce a avut un comportament neadecvat la bord

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, merge în localitățile din Galați afectate de inundații: „Este un bilanț tragic”

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan vor fi relocați. Fechet: „Când nu va mai avea cine să-i hrănească, vor ataca gospodăriile”

Partenerii noștri