Video Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase preparate din lume. Ce le place străinilor să mănânce în țara noastră
Mâncarea românească a fost inclusă într-un top internațional al celor mai delicioase preparate din lume. Bulzul ciobănesc, ciorba rădăuțeană, sarmalele și mititei sunt doar câteva dintre produsele lăudate de turiștii străini care au mâncat în restaurantele românești.
Ed Sheeran și „Thor”, cuceriți de bucătăria românească. Un fel de mâncare le-a plăcut atât de mult, încât au cerut porție dublă
Experiența unui turist la un restaurant din Vama Veche a devenit virală
Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România
Reacția unui bărbat după ce a văzut cât costă acum carnea de miel
Un turist a intrat cu mașina pe pârtie ca să-și lase bagajele în fața hotelului
Operațiune de salvare pe litoral
Momentul în care un turist vrea să îi dea mâncare unui urs din mână, dar este trântit la pământ
Momentul în care un turist e surprins de avalanșă
Avalanșă în Munții Rodnei
Mâncarea tradițională românească se numără printre motivele pentru care mulți străini ne vizitează țara. „Îmi plac micii și îmi place să mănânc ciorbă”, spune un turist. În timp ce altul preferă mămăliga și mititeii. „Cred că secretul este carnea gătită încet și mai sunt supele tradiționale”, mai spune un alt turist.
„De obicei, preparatele noastre au gust, față de celelalte, pe care le întâlnim în altă parte, punem suflet. La noi se fac mai mult ciorbele, sunt foarte apreciate de toată lumea, sarmalele, micii, fripturile”, spune chef Lucian Păun pentru Digi24.
Recent, zece preparate tradiționale românești au fost incluse într-un top internațional al celor mai delicioase mâncăruri din lume. Pe lista celor de la Taste Atlas, una dintre cele mai prestigioase publicații de gastronomie, se regăsesc bulzul ciobănesc, ciorba rădăuțeană, sarmalele, dar și mititeii.
La polul opus, există și unele mâncăruri pe care turiștii le preferă mai puțin. Preparatele românești cel mai puțin apreciate de turiștii străini sunt în general cele pe baza de pește, precum papricașul de pește, ciorba sau chiftelele.
În schimb, aperitivele românești le lasă gura apa, în special salata de icre, salata de vinete sau fasolea bătută.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News