Live

Majoritatea românilor intenţionează să ia masa în oraş după ridicarea restricţiilor. Cei mai mulți la restaurant

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Peste 75% dintre români spun că vor să meargă în oraș pentru a mânca după ridicarea restricţiilor, prima opțiune fiind restaurantul, potrivit unui studiu de specialitate ale cărui rezultate au fost anunțate miercuri, scrie Agerpres.

Restaurantul standard rămâne pe primul loc în preferinţe (47%), urmat de fast-food (45%) şi supermaketurile care au la vânzare mâncare caldă (35%), conform analizei.

Specialiştii Hospitality Culture Institute afirmă că, pentru a-şi creşte afacerile în contextul eliminării restricţiilor şi a revenirii la normal, antreprenorii şi managerii din industria ospitalităţii trebuie să se reinventeze. De asemenea, proprietarilor de afaceri şi managerilor din domeniul HoReCa le este foarte utilă informaţia că mulţi dintre români nu au încredere în implementarea măsurilor de igienizare şi distanţare fizică.

Pentru a se simţi în siguranţă, 78% dintre respondenţii care intenţionează să iasă în oraş au menţionat faptul că locurile unde vor merge ar trebui să aibă o igienizare şi dezinfectare programată a spaţiilor, iar 77% au menţionat că preferă o distanţă mai mare între mese faţă de până acum.

În acelaşi timp, 69% dintre cei chestionaţi spun că ar prefera un spaţiu deschis, cum ar fi o terasă.

Aproape două treimi (64%) dintre respondenţii care intenţionează să comande în perioada următoare de la delivery au menţionat că vor comanda mâncare gătită, cu livrare la domiciliu sau la birou cel puţin o dată pe săptămână.

Studiul Hospitality Culture Institute şi Exact Business Solutions a fost realizat în luna mai, în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Scopul cercetării a fost de a analiza perspectiva consumatorilor în ceea ce priveşte locaţiile de ieşit în oraş/food delivery după ridicarea stării de urgenţă în România (15 mai - 15 iulie).

Culegerea datelor cantitative s-a realizat prin metodologia CAWI (Computer Assisted Web Interview - Exact Panel).

Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri.

Redactare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reciclare cu recompensă în cafenelele și restaurantele din România. Cum sunt încurajați clienții să reducă risipa de ambalaje

Petrecere cu alimente expirate de trei ani. Neregulile găsite la restaurantul de unde zeci de oameni au ajuns la spital

Criza aprovizionării dublează prețul cafelei arabica în doar un an. Consecințele pentru consumatori și producători

Suma enormă plătită de un restaurant japonez cu stele Michelin pentru un ton roșu. „Dorința noastră este ca oamenii să-l mănânce”

Partenerii noștri