Live

Lemn în valoare de 350.000 de lei, transportat ilegal. Ce au descoperit autoritățile

Data publicării:
Poliţiştii efectuează, miercuri, 12 percheziţii în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la persoane cercetate pentru infracţiuni silvice şi fals informatic. Foto: IPJ Bistriţa-Năsăud

Polițiștii din Bistrița-Năsăud efectuează miercuri, 16 octombrie, 12 percheziții domiciliare în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, într-un dosar penal care vizează infracțiuni silvice și fals informatic, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, citat de Agerpres.

Acțiunile au loc la sediile unor persoane juridice, depozite de material lemnos și locuințele unor persoane bănuite de fals informatic şi infracţiuni la regimul silvic, au transmis reprezentanţii IPJ.

Polițiștii îl acuză pe administratorul unei societăți din Josenii Bârgăului, o comună din Bistrița Năsăud, că întocmește avize false încă din 2023, în aplicaţia SUMAL 2.0.

În acest mod, peste 400 de metri cubi de cherestea au fost transportați ilegal. Materialul lemnos a ajuns la un prejudiciu de aproximativ 350.000 de lei și era transportat către diverși beneficiari prin intermediul altor persoane fizice și juridice.

Polițiștii pun în aplicare trei mandate de aducere, ceea ce înseamnă că persoanele vizate, care nu s-au prezentat voluntar, vor fi aduse de autorități la sediul IPJ Bistrița-Năsăud pentru audieri.

În paralel, pe Drumul Național 17, polițiștii rutieri desfășoară filtre rutiere pentru verificări în legătură cu regimul silvic și rutier. La acțiune participă polițiști din Bistrița-Năsăud și Cluj, jandarmi și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj.

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Femeie de 62 de ani, jefuită și aruncată din mașina pe care o luase la ocazie

Gelozia l-a făcut pe un bărbat din Gorj să își înjunghie soția. Agresorul este căutat de polițiști

O tânără de 24 de ani a murit după ce motocicleta pe care se afla ca pasager s-a izbit frontal de o mașină

Ce spune Ciucă despre episodul Nassiriya: „Aveam misiunile noastre. Dacă fiecare face cum vrea, este un haos total”

Partenerii noștri