Live

Un șofer din Alba a rămas fără permis, după ce ar fi mâncat o ciocolată cu rom. Bărbatul a dat Poliția în judecată. Ce a decis instanța

Data publicării:
Un șofer din Alba a rămas fără permis după ce ar fi mâncat o ciocolată cu rom. Credit foto: Guliver/Getty Images

Caz neobișnuit în Alba, unde un șofer a rămas pieton după ce ar fi mâncat, cu două ore înainte de a fi tras pe dreapta de polițiști, o ciocolată cu rom. Ca să-și recupereze permisul de conducere, bărbatul a dat IPJ Alba în judecată. Pentru că rezultatul probelor de sânge a negat prezența alcoolului în sânge, magistrații Judecătoriei Sebeș au admis cererea de anulare a procesului verbal, scrie Alba24.ro.

Șoferul a fost tras pe dreapta pe 16 iunie 2023, în jurul orei 20:00, pe raza județului Alba. Pe lângă controlul documentelor, polițiștii au vrut să verifice și dacă acesta consumase alcool. Rezultatul l-a șocat pe șofer.

În urma testării cu aparatul "etilotest marca DRAGER, a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în motivarea instanței.

Bărbatul, scrie sursa citată, le-a spus polițiștilor că a mâncat, cu aproximativ două ore înainte, o ciocolată și le-a cerut agenților să-l ducă la spital.

"Solicit recoltarea de mostre biologice de sânge deoarece nu am consumat băuturi alcoolice, în urmă cu aproximativ două ore și ceva am mâncat ciocolată cu rom", a scris șoferul pe procesul verbal, potrivit datelor de la dosar.

La spital, bărbatului i s-au recoltat probe biologice prima dată la ora 20:30, iar apoi la ora 21:30. În ambele cazuri, rezultatul a fost zero, scrie sursa citată.

Rezultatele probelor biologice au stat ca argument în fața instanței. Pe 10 iulie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au admis cererea de anulare a procesului verbal prin care i-a fost reținut carnetul de șofer. Momentan, decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

DGA: Angajații MAI sesizează o dată la două zile fapte de corupție. Câte dosare penale au fost înregistrate

Un copil de 4 ani din Mureș a fost salvat de polițiști din mâinile tatălui care amenința că îl va ucide

Un bărbat care se dădea drept polițist a fost arestat, după ce a sechestrat trei persoane într-o mașină cu număr fals de înmatriculare

Un poliţist suspectat că a luat mită şi a introdus telefoane mobile într-un centru de reţinere, arestat la domiciliu

Partenerii noștri