Un judecător din dosarul lui Dragnea, la pensie. CSM i-a aprobat cererea
După mai multe luni de întârziere, fie din cauza nelegalităţii constituirii completurilor de 5 de la Curtea Supremă, fie din cauze procedurale, procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman s-ar putea bloca din nou. Unul dintre magistraţii traşi la sorţi pentru a judeca acest proces a cerut să iasă la pensie. Solicitarea a fost aprobată în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.
Emil Boc: Ludovic Orban încearcă strategia de victimizare tip Liviu Dragnea
Scandal la DNA. Susținătorii și contestatarii lui Dragnea s-au îmbrâncit
Primele declarații făcute de Dragnea din poarta penitenciarului
Carmen Dan, despre eliberarea lui Liviu Dragnea
Cristian Tudor Popescu: Publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut
Avocata lui Liviu Dragnea: Cred că i-a purtat noroc judecarea la Tribunalul Giurgiu
Dosarul chelneriței angajate ca ingineră la Apele Române a ajuns pe masa judecătorilor
Liviu Dragnea nu va fi eliberat din închisoare
Liviu Dragnea: Cred că am stat destul în penitenciar
Actualizare 15:00 - Unul din judecătorii din procesul lui Liviu Dragnea va ieşi la pensie, după ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat cererea. Recursul în dosarul preşedintelui Camerei Deputaţilor abia a început, după o serie de amânări generate de componenţa completului de la Înalta Curte.
Judecătorul Luciana Mera a depus luna trecută solicitarea de eliberare din funcție prin pensionare, începând cu data de 1 iunie, atunci când va îndeplini condiția minimă pentru a putea solicita semnarea decretului pensionării.
La ultimul termen de judecată al procesului angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman s-au discutat probele, au fost admise o parte dintre ele, respectiv audierea a cinci martori și reaudierea a trei dintre inculpați, inclusiv a lui Liviu Dragnea.
Președintele PSD a transmis prin avocatul său că vrea să dea o nouă declarație în fața celor cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Toate aceste persoane au fost citate pentru termenul stabilit pentru 18 martie. În funcție de alte cereri, este de așteptat ca judecătorii să mai dispună alte termene lunare. Există așadar și posibilitatea ca până la pensionarea acestui judecător să se dea și o soluție definitivă în acest proces.
În caz contrar, cel mai probabil vom asista la discuții referitoare la reluarea procedurii într0po nouă componență a completului de cinci judecători.
Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în acest dosar.
Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la ICCJ.
Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.
De ce a fost condamnat Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare
Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.
Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.
Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.
DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
Sursa: Digi24, Agerpres
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News