Tel Drum pierde procesul pentru Insula Belina
Compania Tel Drum a pierdut, în primă instanţă, procesul deschis împotriva Consiliului Judeţean Teleorman.
Societatea a dat în judecată, la finalului anului, administraţia judeţeană şi a cerut suspendarea hotărârii prin care Consiliul ceda statului, prin Apele Române, dreptul de proprietate asupra Insulei Belina.
Compania Tel Drum a cerut suspendarea de urgenţă a acestei decizii, având în vedere că are un contract valabil încă doi ani, încheiat cu administraţia judeţeană, asupra terenului.
Decizia a fost luată de Tribunalul Teleorman şi poate fi contestată.
La sfârșitul anului 2018, prin hotărâre a Consiliului Județean Teleorman, Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, prin Apele Române.
Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie. Însă după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula în data de 26 noiembrie 2018 Apelor Române, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean Teleorman, motivată de faptul că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei şi nu s-a reuşit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public.
Insula Belina și Brațul Pavel au intrat în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care le-a închiriat, la numai o zi după hotărârea de guvern semnată de Victor Ponta și asumată de Liviu Dragnea, companiei Tel Drum.
În iunie 2018, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului premier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, în dosarul „Belina”, fiind acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). În acelaşi dosar vor fi judecate alte patru persoane, între care un director din MDRAP şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Ionuţ Gâdea. În cazul ministrului Rovana Plumb, procurorii au solicitat încuviinţare pentru începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, cerere respinsă de către Parlament, astfel că s-a dispus clasarea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News