Live

PÎCCJ: Protocoalele cu SRI reprezintă metodologii de uz intern, elaborate pe baza legilor în vigoare

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protocoalele încheiate cu Serviciul Român de Informaţii reprezintă metodologii de lucru de uz intern, elaborate pe baza legilor în vigoare, care nu au caracter normativ, au concluzionat participanţii la întâlnirea dintre conducerea Parchetului General şi procurorii care deţin funcţii de conducere în parchetele din România.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis Agerpres, miercuri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a avut loc întâlnirea conducerii Parchetului General cu procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, procurorii şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi cu membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„În cadrul întâlnirii de lucru au fost dezbătute probleme de strictă actualitate pentru procurori, cu impact major asupra activităţii acestora, respectiv: necesitatea rezolvării cu operativitate a situaţiilor care se pot ivi în practică în legătură cu instituţia delegării procurorului, ca urmare a modificărilor aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi, respectiv, Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii; propunerea de preluare a posturilor de inspectori antifraudă în schema Ministerului Public; aspecte legate de amplasarea procurorului în sala de judecată; protocoalele încheiate cu Serviciul Român de Informaţii, concluzia desprinsă fiind că acestea reprezintă metodologii de lucru de uz intern, elaborate pe baza legilor în vigoare, care nu au caracter normativ; respectarea în cadrul comunicării publice a rolului constituţional pe care Ministerul Public îl are de reprezentare a intereselor generale ale societăţii, de apărare a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, se precizează în comunicat.

La întrevedere trebuia să participe şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, însă acesta a anunţat că nu va fi prezent, motivând că va participa la şedinţa de Guvern şi că se va deplasa la sediul Comisiei de la Veneţia.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicuşor Dan: Faptul că am ajuns să anulăm alegeri a fost un eşec al unor instituţii. Nu e admisibil ca domnul Greblă să mai conducă AEP

Cazul uciderii disidentului Gheorghe Ursu poate fi rejudecat. Torționarii acestuia fuseseră achitați

Elena Udrea rămâne după gratii. ÎCCJ a respins cererea fostei ministre de revizuire a condamnării în dosarul „Gala Bute”

Clotilde Armand a pierdut definitiv procesul cu ANI. Judecătorii au declarat-o incompatibilă. Reacția fostei primărițe

Partenerii noștri