Live

Galerie Foto Parfumuri false vândute pe internet cu peste 800.000 de euro. Cum funcționa rețeaua descoperită de DIICOT

Data publicării:
FOTO: DIICOT

Procurorii DIICOT Mehedinţi au efectuat şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Timiş şi Vâlcea, la persoane bănuite că, prin fraudă informatică, ar fi vândut parfumuri contrafăcute.

Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii și polițiștii de crimă organizată din Mehedinţi, au făcut 7 percheziţii în Bucureşti, Timişoara  şi în Băbeni, judeţul Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 9 persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulaţie produse contrafăcute (parfumuri) purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate.



Anchetatorii au reţinut că, în perioada 2013 şi până în prezent, prin intermediul grupului infracţional s-ar fi valorificat pe teritoriul naţional parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei (peste 820.000 de euro), fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil.

De asemenea, în vederea punerii în circulaţie a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracţională a deschis conturi şi pe 3 platforme de comerţ online. În conţinutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea şi originalitatea produselor comercializate”, se precizează în comunicat.

Totodată, arată procurorii, pentru a da o aparenţă de legalitate şi un plus de credibilitate activităţii desfăşurate, ar fi fost înfiinţată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, însă operaţiunile de aprovizionare şi livrare a parfumurilor false s-ar fi desfăşurat exclusiv prin intermediul unei firme de curierat, iar operaţiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-ar fi realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracţionale au fost depistate importante cantităţi de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare. Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3.948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1.242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute, însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare”, menţionează sursa citată.

De asemenea, au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de canabis, precum şi holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi şi diferite înscrisuri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, SCCO Vâlcea, precum şi al luptătorilor din cadrul SAS - IPJ Vâlcea şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile "Glad Voievod" din Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Români exploatați și transformați în sclavi în Ungaria de un grup infracțional format tot din români. Cum își păcăleau victimele

Operațiunea „Ghost Guns”: DIICOT a găsit arme, bani falși și câini de luptă. 66 de persoane sunt cercetate

Descindere în Timișoara: audieri în cazul unor persoane cu handicap puse să cerșească și al unei femei cu HIV puse să se prostitueze

Operaţiunea „Ghost Gun”. 131 de percheziţii la traficanți care vindeau arme unor clanuri. Ce se știe despre cumpărători

Partenerii noștri