O grupare de români a făcut peste 1 milion de euro din anunțuri false cu utilaje agricole
Aproximativ 140 de persoane din mai multe state europene au fost înșelate de câțiva români care au postat anunțuri pe site-uri de profil, privind vânzarea de utilaje agricole și de construcții, care, în realitate nu existau. Polițiștii au descins, vineri, la mai multe locații ale celor acuzați.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT Gorj au făcut, vineri, 16 percheziții domiciliare, dintre care cinci în Gorj și 11 în Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, care opera din 2013.
Primarul din Crevedia, Petre Florin, vizat de procurorii DIICOT
Milioane de euro au fost găsite de anchetatori după perchezițiile făcute la casa lui Horațiu Potra
Percheziții de amploare în dosarul mercenarilor coordonați de Horațiu Potra: 12 locuințe vizate
Un columbian a fost arestat preventiv pentru că a vrut să arunce în aer clădiri din România. El a fost instigat de un bărbat din Rusia
Iarnă fără contracte de deszăpezire, din dorința primarilor de a face economie
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Asfaltare blocată într-o comună din Gorj, din cauza unei erori într-o hârtie
Operaţiunea „Ghost Gun”
„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, doi bărbați, din judeţele Vâlcea și Gorj, ar fi inițiat şi constituit, în cele două județe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane. Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate”, anunță Poliția Română, potrivit Mediafax.
Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste un milion de euro.
În urma percheziţiilor, oamenii legii au confiscat 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum și mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri și înscrisuri.
De asemenea, 14 persoane au fost duse la sediile DIICOT Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, pentru continuarea cercetărilor.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.
La activități au participat și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova „Fraţii Buzeşti”.
Editor : G.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News