Răsturnare de situație în cazul permisiei lui Liviu Dragnea. Directorul penitenciarului a respins cererea fostului lider PSD
Liviu Dragnea, fost președinte PSD, a solicitat și a primit o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, relatează G4Media.ro citând surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Emil Boc: Ludovic Orban încearcă strategia de victimizare tip Liviu Dragnea
Scandal la DNA. Susținătorii și contestatarii lui Dragnea s-au îmbrâncit
Primele declarații făcute de Dragnea din poarta penitenciarului
Carmen Dan, despre eliberarea lui Liviu Dragnea
Cristian Tudor Popescu: Publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut
Avocata lui Liviu Dragnea: Cred că i-a purtat noroc judecarea la Tribunalul Giurgiu
Liviu Dragnea nu va fi eliberat din închisoare
Liviu Dragnea: Cred că am stat destul în penitenciar
Liviu Dragnea, dosar penal pentru vizita la Trump
ACTUALIZARE 17:30 – Dacă inițial sursele din sistemul penitenciar spuneau că Liviu Dragnea va ieși pentru o zi din închisoare, conducerea penitenciarului Rahova a transmis că directorul instituției a respins cererea de eliberare a fostului președinte al PSD.
Fostul lider PSD a obținut ziua de permisie la începutul lunii noiembrie, precizează sursa citată.
„După aproape 5 luni de pușcărie - mai bine zis 2 luni, fiindcă minimum 3 luni sunt necesare pentru cunoașterea locului de deținere a celui care a suprimat, prin partidul pe care l-a condus, sistemul penitenciar și a tratat cu sfidare condițiile de muncă ale polițiștilor din penitenciare, beneficiază de permisiunea ieșirii din penitenciar pentru 1 zi”, a declarat Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor, pentru Mediafax.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare.
G4Media mai relatează că Dragnea a avut două tentative de a scăpa de detenție prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinței judecătorești definitive: o contestație în anulare, formulată pe 18 octombrie, și un recurs în casație, depus pe 22 octombrie.
Potrivit legii, la recursul în casație, se casează sentința si se rejudecă. La contestația în anulare se anulează pedeapsa si se rejudecă apelul. La recursul în casație sunt luate în calcul chestiuni ce țin de substanța infracțiunii sau de modul în care a fost stabilită pedeapsa, iar la contestația în anulare – chestiuni de procedură.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News