Live

News Alert Judecătorii din Malta s-au răzgândit: Paul al României va fi extrădat

Data actualizării: Data publicării:
Paul Philippe al României. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Judecătorii din Malta s-au răzgândit și au decis să îl extrădeze la București pe Paul al României. Decizia, anunțată de ministrul român al Justiției, nu este însă definitivă.

Gorghiu a anunţat că instanţa de fond din Malta a hotărât predarea lui Paul-Philippe al României, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

„Este o decizie așteptată de Ministerul Justiției și de statul român, care face constant eforturi pentru aducerea fugarilor în țară. Hotârârea nu este definitivă, poate fi atacată. Mulțumesc colegilor de la Ministerul Justiţiei, Administrația Națională a Penitenciarelor, instanței de executare şi tuturor autorităţilor care şi-au adus aportul pentru ca aceasta să fie soluţia”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Până la jumătatea lunii iunie, au fost aduși în țară 383 de fugari, a adăugat ministrul.

Inițial, un tribunal din Malta a respins cererea autorităţilor române de extrădare a lui Paul Philippe al României, magistrații estimând că există un „risc real” ca acesta să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale. Autoritățile române au contestat această decizie.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regina escrocheriei: Cum a reușit o femeie care s-a dat drept vrăjitoare și moștenitoarea unei mari averi să fure sute de mii de dolari

Zece fugari români au fost aduși înapoi în țară în ultima săptămână. Legea îi obligă să-și plătească repatrierea

România va avea opt centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea a fost adoptată

Gorghiu, despre noile declarații revoltătoare ale arhiepiscopului Teodosie: Un derapaj inacceptabil care nu trebuie trecut sub tăcere

Partenerii noștri