Ideea unei OUG privind amnistia şi graţierea nu e nouă. Cine a lansat-o în 2015
Ideea unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea preocupă actuala majoritate parlamentară de cel puţin trei ani. O primă propunere era lansată în spaţiul public încă din decembrie 2015, de către Florin Iordache.
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
A rămas repetent, dar instanța a anulat decizia
OUG care schimbă soarta marilor dosare penale
Câștig în instanță pentru o șoferiță cu alcoolemie
Bătăliile lui Mihai Viteazul la Slobozia se dau în instanță
Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni
Scandal între Putere și Opoziție la ședința pentru desființarea Secției Speciale
Redeschiderea școlilor, cerută în instanță
PNL acuză USR că l-a votat pe Florin Iordache
Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a povestit episodul la "Jurnalul de seară".
„Eram la o masă rotundă în Parlament cu cel puţin 30 de persoane de faţă şi Florin Iordache a intervenit spunând asta: o să discutăm cu noul ministru al justiţiei pentru a promova un proiect privind amnistierea şi graţierea.
Eu am intervenit atunci şi tv-urile au redat acest episod.
Am spus nu, în timpul mandatului meu acest lucru nu este prioritar şi nu înţeleg să mă preocupe acest lucru”, a spus Raluca Prună.
Întrebată ce părere are de faptul că la trei ani distanţă, Tudorel Toader a fost convins, Raluca Prună a declarat: „E foarte clar că trăim într-o societate împărţită în două.
Pe de o parte avem o clasă politică ce vorbeşte prin reprezentanţii ei despre clemenţă, toleranţă, despre hai, să sărbătorim Centenarul cu un moment zero în care toţi suntem graţiaţi, amnistiaţi şi toţi dansăm Hora Unirii.
Şi de partea cealaltă suntem noi, ceilalţi, cetăţenii, pentru că noi, cetăţenii, cei mulţi nu au dosare penale, suntem un procent covârşitor din populaţie care nu avem niciun dosar penal, care nu am avut niciodată şi care nu înţelegem asemenea acte de clemenţă care se fac cu o presiune incredibilă pe agenda publică.
Dacă dăm graţieri ce facem cu prejudiciile? Adică îi lăsăm pe oameni şi cu prejudiciile? Adică suntem clemenţi şi buni şi cu un suflet de creştin până la a-i lăsa pe cei care au fost condamnaţi şi nu au plătit prejudiciile, nu s-au recuperat prejudiciile, îi lăsăm şi cu 1, 2, 5, 10, 100 milioane de euro prejudicii aşa, pentru că noi suntem o societate bună?”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News