Gorghiu: Încurajez fetele să facă sesizări legat de orice abuzator. A sesiza o faptă penală înseamnă a salva o altă potenţială victimă
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis miercuri, în contextul scandalului de la SNSPA, că încurajează fetele sau băieţii să facă sesizări legat de orice abuzator, indiferent de loc, vârstă, statut social sau calitatea lui. „A sesiza o faptă penală înseamnă a salva o altă potenţială victimă,” a declarat ministrul.
Doi dintre cei opt agresori care au bătut cu ciocanul un bărbat, lângă București, au fost prinși. Sunt acuzați de tentativă de omor
Motivul pentru care România nu poate începe procedurile pentru extrădarea lui Ionuţ Costea
Condițiile în care va sta Cherecheș la Rahova
Cătălin Cherecheș va fi extrădat. Primarul fugar va fi adus din Germania
Ministrul Justiției vrea 8 centre de dezintoxicare pentru dependenții de droguri
Gorghiu: 150 de fugari au fost aduși din Germania în România, anul acesta
Gorghiu: Violențele sunt în "număr extrem, extrem de mare"
Declarație șocantă a ministrului Justiției: Sunt milioane de consumatori de droguri în țară
PNL nu exclude susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Gorghiu anunţă că va lucra împreună cu colegii din Ministerul Justiţiei la un ghid simplu, pentru ca victimele să ştie ce au de făcut, unde să sesizeze, cui să se adreseze, cum pot fi protejate, care este legislaţia. Un ghid care va fi distribuit, ulterior, fetelor din licee şi facultăţi.
”Încurajez fetele sau băieţii să facă sesizări legat de orice abuzator, indiferent de loc, vârstă, statut social sau calitatea lui! Am făcut acest apel şi în trecut, dar revin şi azi cu el. Este nevoie. Mizeria nu trebuie ascunsă niciodată sub preş. A sesiza o faptă penală înseamnă a salva o altă potenţială victimă”, a scris ministrul Justiţiei într-o postare pe Facebook.
Ministerul Justiţiei a extins ordinul de protecţie pentru orice tip de violenţă şi faţă de orice tip de agresor.
”Monitorizarea cu brăţara electronică a agresorilor funcţionează, mecanismul voucherelor pentru victimele infracţiunilor a devenit operaţional. Ele pot primi până la 18.500 de lei pentru nevoi urgente. În plus, voi lucra împreună cu colegii din Ministerul Justiţiei la un ghid simplu, pentru ca victimele să ştie ce au de făcut, unde să sesizeze, cui să se adreseze, cum pot fi protejate, care este legislaţia. Un ghid care va fi distribuit, ulterior, fetelor din licee şi facultăţi. Fiecare gest contează. Fiecare acţiune pentru protecţia victimelor este un pas înainte. E nevoie de efort comun pentru a preveni şi combate tot ceea ce este bolnav şi periculos pentru noi toţi”, anunţă Gorghiu.
Alina Gorghiu adaugă că ”de aceea spun tuturor şefilor de partide de ani de zile că e nevoie de mai multe femei în viaţa publică, în politică, în administraţie, în sistemul de educaţie, în toate domeniile”.
”Ele sunt cele care pot construi altfel de politici publice, mult mai sănătoase pentru întreaga societate”, precizează Gorghiu.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News