Live

Doi părinți divorțați, obligați să plătească peste 10.000 de euro după ce fiul lor de 10 ani a lovit o femeie cu bicicleta

Data actualizării: Data publicării:
Doi părinți divorțați, obligați de instanță să plătească peste 10.000 de euro după ce fiul lor a lovit o femeie cu bicicleta sursa foto: Profimedia

Doi părinți divorțați din Oradea sunt obligați să plătească daune unei femei după ce băiatul lor în vârstă de 10 ani a lovit-o cu bicicleta. Deși copilul este în custodia mamei, instanța a decis că ambii părinți trebuie să plătească cheltuielile pe care femeia le are cu tratamentul și recuperarea, potrivit Libertatea.

Întâmplarea a avut loc în 2021 când un băiat care avea 10 ani la acea vreme a lovit o femeie pe un trotuar din Piața Unirii. Femeia în vârstă ieșea dintr-o farmacie, iar copilul circula neregulamentar în acele momente. În urma acestui incident femeia a fost grav rănită la mână. Speriat de cele întâmplate, copilul a fugit de la locul accidentului. De asemenea, minorii nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice, arată datele din dosar, potrivit sursei citate mai sus.

Ulterior, victima a făcut plângere penală și a fost deschis un dosar penal, însă acesta s-a clasat pentru că numărul de zile de îngrijiri medicale a fost mai mic de 90. Femeia a cerut în instanță daune morale în valoare de 25.000 de euro. 

În ceea ce privește fuga de la locul accidentului, copilul fiind minor, nu putea să răspundă pentru fapta sa, astfel că părinții au fost obligați de judecător să plătească daune morale în valoare de 10.000 euro și despăgubiri materiale pentru tratament în cuantum de 20.643 de lei. 

Cu toate că cei doi adulți sunt divorțați, ambii sunt buni de plată acum deoarece dețin custodia comună a copilului.

Decizia judecătorilor nu este una definitivă, iar părinții copilului, dar și victima au atacat decizia și urmează ca procesul să fie reluat la Tribunalul Bihor.

Editor : Andreea Burghelea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Accident grav la intrarea în Capitală: Un mort și mai mulți răniți într-un carambol cu trei mașini

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Egipt. Cel puţin doi oameni au murit şi alți 29 au fost răniţi

Un polițist pe motocicletă a lovit în plin o femeie pe o trecere de pietoni din Capitală. Imagini șocante cu momentul impactului

Un șofer a murit pe loc, după ce mașina pe care o conducea s-a izbit de parapetul metalic, pe Autostrada A3

Partenerii noștri