Live

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
O fată de 14 ani a fost înjunghiată mortal, și un tânăr de 19 ani a fost grav rănit, în Grădina Botanică din Craiova. Foto: Captură Digi24

Mario Alexandru Fojică, tânărul care vara trecută a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova şi l-a rănit grav pe prietenul acesteia, a fost condamnat vineri, de Tribunalul Dolj, la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani, instanţa dispunând executarea acestei măsuri într-un penitenciar.

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: - omor calificat, (...) - tentativa la omor calificat, (...) - port fără drept de obiecte periculoase, (...) - folosirea fără drept de obiecte periculoase (...). În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată, potrivit Agerpres.

O adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, pe 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite.

Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea la acel moment 17 ani şi era elev la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”.

El a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul „a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a ucis-o pe fetița iubitei sale și i-a ascuns cadavrul într-o canapea

Cei trei fii ai „vrăjitoarei” Sidonia au fost trimişi în judecată pentru omor, după crima de la Padina

Crima de la hotel. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere când a ieșit să cumpere cuțitul cu care și-a ucis iubita

Tragedie într-un hotel din București. Un tânăr de 24 de ani a ucis o fată de 17 ani, apoi s-a sinucis

Partenerii noștri