Live

Ce se întâmplă cu dosarele de pe rolul ICCJ, după decizia pe completurile de 3. Explicațiile CCR

Data actualizării: Data publicării:
Foto: ccr.ro

În urma admiterii conflictului Parlament-ÎCCJ privind completurile de 3 judecători vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluționate în prima instanță înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, precizează CCR într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, CCR a admis cu majoritate de voturi „sesizarea formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de neconstituirea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a completurilor de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, contrar celor prevăzute de art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003”.

Astfel, „cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate de completurile specializate”, se mai arată în comunicat.

CCR a admis astăzi sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat rezultatele referendumului privind integrarea în UE

CCR a decis că legea care majorează pedeapsa pentru fugari este constituţională

Sondaj INSCOP: Ce zic românii despre decizia CCR prin care a fost invalidată candidatura Dianei Șoșoacă la Președinție

Ludovic Orban vrea o reformă a CCR: „Trebuie schimbat modul de desemnare a judecătorilor”. Ce spune despre cazul Șoșoacă

Partenerii noștri