CCR: Secția specială care anchetează magistrați, constituțională
Înfiinţarea secţiei care ancheteză procurori este constituțională, dar legea privin organizarea judiciară se întoarce în Parlament pentru corecţii. Este decizia judecătorilor CCR, care au luat în discuţie azi legile justiţiei. Au fost, pe de altă parte, amânate deciziile pe statutul magistraţilor şi organizarea CSM.
Diana Șoșoacă a făcut propagandă legionară, interzisă prin lege
CCR apără pensiile speciale ale magistraților
Statul la stat. Ce îi stresează pe judecătorii CCR?
OUG care schimbă soarta marilor dosare penale
Scandal la ședința CCR privind pensiile speciale ale parlamentarilor
Parlamentarii și-ar putea recupera pensiile speciale
Ghinea: Nu există consens în coaliție privind alinierea pensiilor speciale la contributivitate
Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni
Zegrean: Nu sunt motive ca CCR să respingă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
„Dosarele care vizează statutul magistraților și organizarea CSM le-am amânat pe 30 ianuarie, iar cel cu privire la organizarea judecătorească - am dat o decizie. Decizia constă în respingerea obiecțiilor de neconstituționalistat extrinseci care vizau modul de constituire a comisiei parlamentare. Am admis pe patru puncte din textele concrete pe care le-au criticat autorii”, a spus Valer Dorneanu, președintele CCR.
Cele patru puncte din solicitarea ÎCCJ care au fost admise se referă la chestiuni tehnice. Președintele CCR, Valer Dorneanu, nu a precizat despre care dintre ele este vorba. În aceste condiții, legea va fi retrimisă la Parlament, unde trebuie modificată și votată din nou.
CCR a respins, de asemenea, solicitarea PNL privind sesizarea Comisiei de la Veneția pentru un aviz pe legile justiției.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News