Live

Caz revoltător în Mureș. O femeie care ceruse ordin de protecție și a fost refuzată de instanță a fost ucisă de soț 4 luni mai târziu

Data publicării:
O femeie din Mureș a fost ucisă de soț, la 4 luni de când instanța îi refuzase un ordin de protecție. Credit foto: Guliver/Getty Images

Caz revoltător în Mureș, unde o femeie agresată constant de soț a cerut ordin de protecție, însă judecătorul i-a respins solicitarea. Se întâmpla în februarie, la Judecătoria Reghin. Patru luni mai târziu, femeia, care are 3 copii, a fost ucisă de partenerul de viață violent, scrie clujust.ro.

În februarie 2024, o femeie dintr-un sat din Mureș a cerut ordin de restricție împotriva soțului agresiv, după ce anterior mai avusese unul, care expirase.

În documentele depuse la dosar, avocatul femeii a invocat faptul că bărbatul consuma băuturi alcoolice și că devenea adesea agresiv. Ba mai mult, și pe parcursul ordinului de protecție emis anterior, acesta ar fi contactat-o telefonic de mai multe ori pe femeie, inclusiv cu reclamații, reproșuri sau injurii.

Cu toate acestea, pe 16 februarie 2024, Judecătoria din Reghin i-a respins femeii solicitarea unui nou ordin de protecție.

"Existența unei stări tensionate între părți nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emitarea unui ordin de protecție, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat", se arată în motivarea instanței.

Patru luni mai târziu, într-un acces de furie, bărbatul și-a ucis soția. Pe 19 iunie, Tribunalul Mureș a decis arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile. Este acuzat de săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat căutat în toată Europa a fost prins din întâmplare în Constanța de polițiștii de la Rutieră, care l-au oprit în trafic

Detalii revoltătoare în cazul de sclavie din Argeș. Victimele erau racolate de taximetriști care erau recompensați cu țuică și brânză

Cei trei fii ai „vrăjitoarei” Sidonia au fost trimişi în judecată pentru omor, după crima de la Padina

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Partenerii noștri